Unde mergem la ski, in Franta

0

Franta este una dintre destinatiile cele mai vizitate de romani, insa majoritatea aleg Parisul sau Coasta de Azur, atunci cand se hotarasc s-o viziteze. Evident ca nu prea are rost sa te duci pe Coasta de Azur iarna, iar destul de putini stiu ca aceasta tara dispune si de statiuni de schi importante, destul de accesibile ca preturi. Acest lucru nu ar trebui sa ne surprinda deoarece aici exista cel mai inalt lant muntos din Europa, Muntii Alpi, pe care-i puteti vizita si in partea elvetiana, cu ceva mai multi bani scosi din buzunar.

Ca atare, trebuie sa aflati ca nu doar Austria si Elvetia au statiuni de iarna accesibile, iar unele din Franta sunt chiar mai ieftine. Aici avem Saint Gervais, Saint-Francois-Longchamp si Val Thorens. Evident, acestea nu sunt singurele insa a trebuit sa ne limitam la trei dintre ele. Mai putem aminti La Plague sau Alpe d`Huez insa lista poate continua. Nu vom trece mai departe fara a preciza ca in La Plague se afla una dintre putinele partii de bob din Europa.

Val Thorens este, in mod cert, cea mai inalta statiune turistica din Europa, situata la o altitudine de 2.300 de metri. In ultimii trei ani a fost desemnata consecutiv cea mai buna statiune de schi de pe continent, iar acest lucru nu este putin, avand in vedere concurenta puternica venita din partea statiunilor austriece si elvetiene.

Tot aici se afla Vallee, cea mai mare zona de schi din Europa. Aceasta are 600 de partii interconectate si se pozitioneaza ca o destinatie car-free. Evident, exista partii pentru toate varstele si pentru toate nivelurile de experimentare. Se pot folosi aceste partii atat pentru a invata sa schiem cat si pentru schiorii experimentati, care vor sa aiba experiente cat mai diverse.

Longchamp este situata la o altitudine mai mica cu aproximativ 1000 de metri insa se afla la poalele Mont Blanc. Statiunea dispune si de diverse bai balneoclimaterice si periodic sunt organizate plimbari cu sania trasa de caini.

Saint Gervais este o statiune care se afla cel mai aproape de cel mai inalt varf din Alpi. Baile termale sunt prezente aici inca de pe vremea Imperiului Roman, iar arhitectura specifica Belle epoche a statiunii a fost reconditionata, redandu-i astfel splendoarea.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.