Tea&Coffee Festival 2012

0

Tea&Coffee Festival 2012 – are loc in Bucuresti intre 1 si 7 octombrie Bucuresti

A patra editie a Festivalului Ceaiului si al Cafelei – Tea&Coffee Festival – are loc, in Capitala intre 1 si 7 octombrie a.c. si cuprinde o serie de manifestari si spectacole in ceainarii si cafenele bucurestene precum si o expozitie de ceai, cafea, arta, decoratiuni si mobilier traditional, care se va desfasura intre 5 si 7 octombrie, la Bell’Agio Casa (Calea Rahovei nr. 157D, zona Uranus/Piata de Flori) TEA&COFFEE Festival isi propune promovarea consumului de ceai si cafea, a traditiilor si ritualurilor servirii lor, in cadrul unei palete de evenimente desfasurate de-a lungul a sapte zile. Festivalul va avea in prim plan elemente culturale si gastronomice din tarile cu traditie in productia, prepararea si prezentare unor bauturi din ceai si cafea.

 

Printre manifestarile care vor avea loc in cadrul festivalului, intre 1 si 7 octombrie a.c., se numara: concerte, workshop-uri si ceremonii de servire a ceaiului si cafelei, practicate in: Marea Britanie, Japonia, India, Brazilia, Turcia, Argentina si Coreea de Sud.

 

Sapte zile, sapte locuri cu aroma de ceai si cafea, zeci de momente artistice

Timp de sapte zile pasionatii de ceai si cafea vor avea parte de un mix de evenimente culturale:

 • Muzica traditionala si moderna: recitaluri de vioara, recitaluri de tambur si goarna, muzica indiana, demonstratii de taiko (tobe japoneze);

 • Teatru;

 • Demonstratii si lectii de dans: tango argentinian, capoeira (dans traditional brazilian), dans indian marca Bollywood, dans traditional si modern sud-coreean;

 • Workshop-uri de gastronomie si degustari de delicii (prajituri, fursecuri, baclavale, deserturi „raw”), ceai si cafea, apartinand bucatariilor: coreeana, turceasca, indiana, englezeasca;

 • Concerte de jazz;

 • Ateliere de: caligrafie coreeana si japoneza, de Ebru (pictura pe apa specifica Turciei), de origami, de tatuaj cu henna, de Feng Shui si design cromatic, de pictura pe ceramica, de caligrafie pe sarma si scriere creativa;

 • Atelier de bune maniere (eticheta in Marea Britanie);

 • Prezentari de costume traditionale japoneze, indiene si coreene;

 • Expozitii de fotografie si pictura pe panza;

 • Concursuri cu premii.

 

Locatiile Tea&Coffee Festival sunt: Serendipity (str. Dubrava Rosie nr. 12), Ceainaria Infinitea (str. Grigore Romniceanu nr. 7), Godot Café –Teatru (Str. Blanari nr. 14), Gradina Verona – Carturesti (str. Pictor Arthur Verona nr. 13-15), Ramayana Cafe (str. Baldovin Parcalabul nr. 11), Cafepedia Romana (str. Pictor Verona nr. 2) si Bell’Agio Casa (Calea Rahovei nr. 157D, zona Uranus/Piata de Flori).

 

EXPOZITIE DE CEAI, CAFEA, ARTA SI MOBILIER TRADITIONAL

 

TEA& COFFE Festival 2012 se va incheia printr-o expozitie desfasurata la Bell’Agio Casa (Calea Rahovei nr. 157D, zona Uranus/Piata de Flori) intre 5 si 7 octombrie si care va aduce in atentia publicului diverse sortimente, produse si accesorii folosite la prepararea si servirea ceaiului si cafelei.

Expozitia din acest an prezinta cafeaua si ceaiul ca elemente de lifestyle, acestea regasindu-se atat in produsele de design interior, cat si in multitudinea de activitati artistice ce se vor desfasura la Bell’Agio Casa in ultimele trei zile ale festivalului, intre 5 si 7 octombrie.

 

TEA& COFFE Festival se adreseaza atat amatorilor de ceai si cafea cat si profesionistilor care activeaza, in calitate fie de producatori fie de importatori, in industria de resort.

Pe parcursul expozitiei de la Bell’Agio Casa vizitatorii vor putea participa la demonstratii culinare, dar si de preparare a cocktail-urilor din ceai si cafea, de catre unii dintre cei mai buni barista (barista – specialist in prepararea cafelei si bauturilor pe baza de cafea) din lume. In spatiul expozitional se vor desfasura si alte momente artistice precum concerte si demonstratii de dansuri traditionale, workshop-uri de arta vizuala, degustari de produse traditionale si prezentari ce fac trimitere la elemente ale culturii tarilor cu traditie in producerea, prepararea si consumul de ceai si cafea.

Programul de vizitare al expozitiei din cadrul Tea&Coffee Festival 2012 este:

Vineri, 5 octombrie – 16:00 – 20:00

Sambata si Duminica, 6 si 7 octombrie – 10:00 – 20:00

Intrarea este libera.

 

Programul Tea&Coffee Festival 2012:


Luni,
1 octombrie

Seara Sud-Coreeana, sustinuta de Ambasada Coreei de Sud in Romania si Asociatia Anneyong Korea atelier de caligrafie sud-coreeana; atelier de gastronomie sud-coreeana (preparare de kimbap – corespondentul sushi-ului); prezentare „Cultura ceaiului in Coreea de Sud”; dans traditional.

Ora 19:00, Serendipity (Str. Dumbrava Rosie nr. 12)

Intrarea – 20 lei

Marti, 2 octombrie

Seara Englezeasca – atelier de bune maniere, sustinut de Incubator 107; degustari de ceai si prajituri ; Concert live de jazz.

Ora 19:00, Ceainaria Infinitea (Str. Dr. Grigore Romniceanu nr. 7)

Intrarea – 20 lei

 

 

Miercuri, 3 octombrie

 • Seara Argentiniana – demonstratie si lectie de tango argentinian, sustinute de Fabrica de Tango. Inscrierile la lectiile de tango, se fac in limita locurilor disponibile pana luni, 1 octombrie, pe adresa office@media-events.ro

 • Spectacolul de teatru Marea iubire a lui Sebastian, in regia Rodicai Mandache. Protagonisti: Marius Manole, Rodica Mandache, Ioana Macarie, Ivan Teglas.

Ora 20:00, Godot Café –Teatru (Str. Blanari nr. 14).

Intrarea – 35 lei

 

Joi, 4 octombrie

Seara Japoneza, sustinuta de Centrul de Studii Romano-Japoneze – ceremonia ceaiului; atelier de caligrafie japoneza; atelier de origami; demonstratie si atelier de taiko (tobe traditionale japoneze); prezentare de yukata (kimono-uri); joc de Go.

Ora 19:00, Gradina Verona-Carturesti (Str. Pictor Arthur Verona nr. 13-15)

Intrarea – libera

 

Vineri, 5 octombrie

Seara indiana, sustinuta de Festivalul Namaste India (www.namasteindia.ro)- degustare de ceai indian si deserturi “raw”; sesiuni de tatuaje cu henna; spectacol de dans indian, sustinut de Grupul Shakti.

Ora 19:00, Ramayana Café (str. Baldovin Parcalabul nr. 11)

Intrarea – libera

 

Duminica, 7 octombrie

Seara turceasca, sustinuta de Centrul Cultural Turc Yunus Emre – degustari de delicii culinare turcesti; atelier de Ebru (pictura pe apa) sustinut de prof. Serin Turkoglu; recital de vioara in interpretarea lui Alev Gafar; prezentari si demonstratii “Despre ceaiul turcesc si cafeaua la nisip”.

Ora 19:00, Cafepedia Romana (Str. Pictor Arthur Verona nr. 2)

Intrarea – libera

 

 

5-7 octombrie 2012

EXPOZITIE DE CEAI, CAFEA, ARTA, DECORATIUNI SI MOBILA TRADITIONALA

BELL’AGIO CASA (Calea Rahovei nr. 157D, zona Uranus/Piata de Flori)

Intrarea este libera.

 

Momente din programul expozitiei :

VINERI , 5 octombrie:

Orele 16 :00 – 20 :00

 

Delicii culinare –demonstratii si degustari:

 • Demonstratii de preparare a ceaiului si cafelei turcesti si sugestii de servire, sustinute de Centrul Cultural Turc Yunus Emre;

 • Degustari de delicii culinare turcesti, Centrul Cultural Turc Yunus Emre;

 • Degustari de cocktail-uri din ceai si cafea, realizate in stil Latte Art de campionii SCAE Romania

 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.