Sisteme de alarma si avertizare pentru localuri

0

Iesirile in oras nu au mereu un happy end, desi asa ar fi normal. In unele cazuri se mai intampla mici accidente, fie la o cafenea, fie la teatru, nu conteaza unde. Si nu, nu vorbim aici despre o cana de cafea scapata pe jos sau despre bluza noua pe care ti-ai cumparat-o si deja s-a patat. Aducem in discutie subiecte mai importante cu un impact mai mare si mai serios. Ati luat parte pana acum la un semnal de alarma? Daca nu, te-ai gandit ce ar trebui sa faci?

Sistemele de alarma sunt de obicei montate in orice loc public. Spunem de obicei pentru ca pe la noi nu prea gasesti, majoritatea preferand profitul scos de pe urma tinerilor decat sa puna pe primul loc siguranta acestora si faptul ca oricine vine acolo ar trebui sa se simta bine si in siguranta.

Sistemele de alarma sunt mici calculatoare sub forma de centrale, amplasate intr-o anumita zona sigura din cladire. La acestea se monteaza diversi senzori, precum cei de miscare, de fum, de apa, etc si pornesc atunci cand detecteaza o problema.

De exemplu, in cazul unui incediu, senzorul de fum se activeaza, transmite rapid informatia la centrala si aceasta declanseaza stropitorile, deschide usile de evacuare, porneste o sirena si luminile de avertizare, daca este cazul, si eventual suna si la un serviciu de protectie, precum Politia, Salvarea sau Pompierii.

In astfel de cazuri este foarte bine sa va patrati calmul, desi pare nebunesc ce spunem noi aici. Nimeni nu poate ramane cu gandurile limpezi cand in jurul lui este haos. Insa este necesar, pentru a lua decizii corecte si pentru a scapa teafar din acel loc.

Sistemele de alarma din ziua noastra sunt foarte inteligente si pot comunica cu diferite aparate de la distanta. Spre exemplul telefonul mobil pe care il avem in permanenta cu noi. O centrala de alarma moderna este si foarte ieftina, suporta foarte multi senzori si permite un control de la distanta. Ba chiar se poate programa sa trimita apeluri sau mesaje catre dvs sau catre un dispecerat, astfel incat problema sa fie rezolvata rapid.

In cazul localurilor din oras, noi stam foarte prost la acest capitol. Centrul Vechi este o zona in care riscul este urias de a se intampla un pericol. Cladirile sunt vechi, zona este greu accesibila pentru masini, iar multe cafenele sau baruri nu au decat o singura intrare. Cele de urgenta nici nu existand.

Cel mai bine este sa ramaneti cu ochii in 4, sa cautati localuri bune care dispun de alarma si camere de supraveghere si sa evitati localurile foarte aglomerate care nu dispun de iesiri de urgenta.

Noi va recomandam sa studiati mai bine sistemele de alarma, sa invatati cum functioneaza, cat de utile sunt in forma lor actuala si ce pot face daca le combinati cu un sistem de camere de supraveghere. Atunci nimeni nu ar putea sa sparga locuinta, iar in cazul unui accident, aveti toate dovezile necesare precum imagine, sunet, notificare de la distanta, etc. La skut.ro gasesti cam tot ce vrei si la preturi foarte atractive.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.