Seara de film

0

Joi, 30 septembrie, ora 18.00, la Institutul Cultural Roman, in cadrul programului Seara de film, vor fi proiectate scurtmetrajele premiate la cea de-a patra editie a Festivalului International de Film NexT, desfasurata in perioada 13-18 aprilie 2010.

Vor putea fi vizionate filmele Istoria aviatiei / A Repulés Története, regia Balint Kenyeres, Åžifonierul / The Armoire, regia Jamie Travis, in alta lume / L’au…tre monde, regia Romain Delange, Muzica in sange, regia Alexandru Mavrodineanu, Geamandura / La Boya, regia Mariano Salvador, Cu putina rabdare / Turelem, regia Laszlo Nemes. in deschiderea evenimentului va lua cuvantul criticul de film Andrei Gorzo.

Conceput in 2006, in memoria regizorului Cristian Nemescu si a sound-designer-ului si compozitorului Andrei Toncu, Festivalul International NexT a debutat in martie 2007. Cele patru editii de pana acum l-au consacrat ca unul dintre evenimentele cinematografice-reper ale Bucurestiului. Institutul Cultural Roman este partener al festivalului, oferind Premiul „Cristian Nemescu” pentru cea mai buna regie, Premiul „Andrei Toncu” pentru cea mai buna coloana sonora si Trofeul NexT.

Intararea la Seara de film este libera, in limita locurilor disponibile.

Data/Ora: 30 sept. 18.00 – 20.00
In program:

Åžifonierul / The Armoire, regia Jamie Travis, Canada, 2009, 20 min.
Premiul Publicului
Aaron, un baiat de 11 ani, se joaca de-a v-ati ascunselea cu prietenul lui, Tony, care dispare fara urma. Misterul relatiei dintre ei – si al atasamentului straniu pe care cei doi il manifesta pentru sifonierul din camera lui Aaron – se pare ca nu poate fi descifrat decat prin hipnoza.

in alta lume / L’autre monde, regia Romain Delange, Franta, 2008, 25 min.
Mentiune Speciala a Juriului
Franta, 1995. Au 20 de ani. Julien pleaca sa lucreze la un film. David pleaca la razboi.

Muzica in sange, regia Alexandru Mavrodineanu, Romania, 2010, 16 min.
Premiul pentru cel mai bun film romanesc
Petre este convins ca are un baiat foarte talentat, insa lansarea lui in lumea manelelor este neasteptat de grea.

Geamandura / La Boya, regia Mariano Salvador, Spania, 2009, 12 min.
Premiul “Andrei Toncu” pentru cea mai buna coloana sonora (acordat de ICR)
in timpul vacantei sale la mare, un barbat se hotaraste sa inoate pana la o geamandura, indepartandu-se periculos de mult de tarm.

Cu putina rabdare / Turelem, regia Laszlo Nemes, Ungaria, 2008, 13 min.
Premiul “Cristian Nemescu” pentru cea mai buna regie (acordat de ICR)
O functionara care isi indeplineste cu meticulozitate rutina. Toate maruntele vibratii ale fetei ei. Åži un barbat, asteptand-o in fata geamului.

Istoria aviatiei / A Repulés Története, regia Balint Kenyeres, Ungaria, 2009, 15 min.
Trofeul NexT (acordat de ICR)
Normandia, 1905. Picnicul s-a sfarsit; grupul de burghezi se pregateste sa se intoarca acasa. Asteapta doar o ultima fotografie, dar cineva inca lipseste din grup…

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.