Muzeul Antipa renovat

0

Muzeul Antipa a fost renovat in ultimii doi ani, dobandind o infatisare spectaculoasa, in cosmetizarea careia au fost investiti, ce-i drept, "doar" 13 milioane de euro.
 

Vestea buna e ca, la inceputul lui 2011, vizitatorii vor avea din nou acces in muzeul Antipa, unde vor fi intampinati, pe langa obisnuitele animale, insecte, schelete sau roci, si de facilitati tehnologice de ultima ora.
 

Abia acum, cand vedem un muzeu Antipa renovat, constatam ca de la inceputul secolului xx si pana acum, investitiile in centrele de arta si cultura din Bucuresti, cel putin acelea care sunt sub tutela statului, au fost nule. Banii necesari pentru aceasta investitie au fost alocati de Ministerul Culturii.
 

Muzeul Antipa a fost inchis pe 5 ianuarie 2009, pentru modernizarea spatiilor de vizitare. Piesele vor fi expuse intr-o maniera scenografica, care sa transmita publicului informatii vizuale si sonore complexe despre biodiversitatea speciilor si a habitatelor din tara noastra, dar si din lume. Vor exista spatii destinate interactivitatii, sali multimedia si compartimente amenajate ca laboratoare, in care vizitatorii vor putea face sau asista la experimente stiintifice, demonstratii si lucrari de laborator.

Persoanele cu deficiente de auz sau vaz vor avea spatii special amenajate si vor exista, de asemenea,  locuri de relaxare, sali destinate activitatilor si programelor de educatie si divertisment pentru public ca si locuri de joaca.  Vor aparea piese pe care publicul va avea voie sa le atinga, precum si instalatii care vor permite comparatii intre performantele fiziologice atinse de diferite specii de animale si cele ale oamenilor.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.