Filmele lui Jesus del Cerro pot fi vazute la Institutul Cervantes pana pe 8 martie

0

Ambasada Spaniei din tara noastra si Institutul Cervantes au anuntat organizarea evenimentului numit Jesus del Cerro, un cineast spaniol in Romania, care se va desfasura in perioada 12 februarie – 8 martie 2018. Cu aceasta ocazie, publicul din Bucuresti poate vedea mai multe filme regizate de cineastul cu resedinta atat in Madrid cat si in capitala tarii noastre.

Filmele, in numar de cinci, vor putea fi vazute la Institutul Cervantes. Printre acestea se numara si Hawaii, cel mai recent film al regizorului. E vorba de o productie romaneasca aparuta pe ecrane anul trecut. In ea joaca Andi Vasluianu, Dragos Bucur si Cristina Flutur. Filmul este programat sa fie difuzat pe 12 februarie, iar intrarea e libera, in limita locurilor disponibile, la fel ca in cazul celorlalte filme.

Urmatorul film proiectat va fi pe 19 februarie, atunci cand publicul va putea vedea comedia Nasa, care ii are in distributie pe Dragos Bucur, Catalina Grama si Whitney Anderson. Productia a aparut in 2012 si a avut cele mai mari incasari pentru un film romanesc.

Tot luna aceasta, pe 26 februarie, va fi difuzat lungmetrajul Carlitos y el campo de los suenos, o productie spaniola. Filmul spune povestea unui copil care are doua dorinte importante. Prima dintre acestea este sa fie adoptat dintr-un orfelinat si a doua sa joace in echipa de juniori a Spaniei. Visul acestuia de a deveni jucator de fotbal este oprit de Holipito, administratorul orfelinatului.

In martie vor fi proiectate filmele Departe de tine, in care joaca Maia Morgenstein, Andi Vasluianu si Maria Dinulescu, dar si documentarul Sunt insarcinata in Romania. Cel din urma va fi proiectat chiar pe 8 martie cand se celebreaza Ziua Internationala a Femeii.
Cei care doresc sa vada filmele gratuit isi pot rezerva locul pe adresa de mail cultuc@cervantes.es. Acordarea rezervarilor se face in ordinea solicitarilor.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.