Cum să cheltuim banii cât mai eficient atunci când avem buget limitat?

0

Nivelul veniturilor înregistrate lunar de o familie este unul dintre factorii cei mai importanți care ne influențează modul de desfășurare al vieții. Nu de puține ori, într-o țară în care nivelul salarial net este de aproximativ 1150 Ron lunar pentru mulți dintre români, viața cu un buget limitat nu-ți oferă atât de multe opțiuni. Ceea ce înseamnă fie că persoanele care înregistrează aceste venituri salariale vor căuta o sursă de câștiguri mai mari, fie își vor lua un serviciu suplimentar, fie vor învăța să se adapteze situației până în momentul în care valoarea banilor intrați în cont va crește. În caz de necesitate, vor putea apela la obținerea de împrumuturi rapide ușor și imediat (pikavippi helposti heti) pentru anumite cazuri de urgență sau vor învăța să economisească, chiar dacă banii nu sunt atât de mulți.

Este posibil să trăiești cu un buget limitat?

Totul depinde de modul în care reușești să-ți prioritizezi alegerile, fiindcă deja știi care este nivelul la care trebuie să te raportezi. Un buget limitat îți impune să faci niște schimbări radicale în viață, începând de la locul în care trăiești (o locuință aflată într-o zonă rurală sau limitrofă orașului în care se află locul de muncă îți va oferi costuri de locuit mult mai scăzute, mai ales dacă este vorba despre o locuință proprietate personală) și până la modul în care îți duci existența. Trebuie ținut cont de modul în care cheltuielile esențiale (cele legate de locuință, mâncare, medicamente, etc.) îți influențează bugetul, ponderea acestor cheltuieli fiind de 50% și, în anumite cazuri, chiar mai mare, din bugetul tău.

Modul de viață trebuie ajustat în asemenea măsură încât să identifici soluții alternative care să-ți ofere un nivel de satisfacție la fel de ridicat precum opțiunile de tip premium. De exemplu, poți să urmărești online, de acasă, filmele care rulează la cinema, iar în ceea ce privește mâncarea, un card de acces la un hyper-market care oferă produse en-gros te va ajuta să-ți asiguri pentru o perioadă îndelungată de timp hrana necesară. Cardurile de reduceri și cele care îți permite să acumulezi puncte pe care le poți utiliza ulterior pentru achiziționarea unor produse sunt excelente modalități de a economisi și de a-ți controla într-un mod foarte eficient bugetul limitat.

Reducerile și promoțiile online care oferă prețuri mult mai avantajoase sunt demne de luat în calcul atunci când ai un buget redus. Site-urile de comparative prețuri ajută la eficientizarea modului în care putem economisi atunci când avem bani puțini, fiind la fel de utile precum în cazul identificării unui împrumut de consum online ieftin (halpa kulutusluotto netistä). Chiar și-n condițiile în care ai un buget limitat, îți poți impune un nivel de economisire pe care să-l respecți lunar, de 10% din ceea ce câștigi, astfel încât, banii adunați să fie de ajutor în cazuri de extremă urgență. Cu timpul, respectarea acestei rutine financiare te va ajuta să găsești soluții din ce în ce mai bune de a economisi, chiar și-n cazul în care nivelul veniturilor financiare va crește. Pentru că, până la urmă, cine a economisit având bani puțini se va descurca și cu bani mai mulți, nu?

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.