Cum sa alegi un fotograf de nunta

0

Așa cum rochia, tortul ori locația sunt punctele cheie ale unei nunți reușite, alegerea fotografului este la fel de importantă, deoarece încununează eforturile tale pentru a avea parte de o petrecere reușită ale cărei amintiri le vei prețui mereu. Deci cum vei reuși să alegi un fotograf de nunta potrivit?

  1. Alege-l pe cel al cărui viziune și perspectivă sunt cel mai aproape sau chiar coincid cu modul în care ți-ai dori tu să fie imortalizat momentul. Studiază portofolii, verifică pagini de Facebook și Instagram, întocmește o listă de preferați. Citește review-uri și încearcă să intuiești dacă personalitatea fotografului e una care să fie cât de cât în concordanță cu felul tău de a fi, nu de alta, însă vei petrece multe ore cu persoana respectivă și e foarte important să fiți pe aceeași lungime de undă și să vă placeți reciproc.

  1. Stabilește încă de la început stilul fotografiilor, unul care să se potrivească cu tematica general a nunții, cu modalitatea de iluminare a locației, cu decorul natural. Ultimul lucru pe care ți-l dorești este ca fiecare poză să pară a fi de la nunți diferite. Fie că alegi un stil jurnalistic ce presupune multă spontaneitate, fie ca îți dorești un stil traditional, continuitatea este esențială. Un fotograf priceput știe să țeasă o poveste unică din fotografiile sale.

De asemenea, dacă ai câteva cunoștințe despre arta fotografiei, îți poți alege fotograful și din punctul de vedere al intrumentelor utilizate: vrei căldura unui aparat cu film, acuratețea unuia digital, unicitatea vintage a unui aparat vechi? Alegerea îți aparține.

  1. Alege un fotograf care știe să facă fotografii interesante. Răsfoiește portofolii și caută poze ce denotă un fotograf implicat, căruia nu îi este greu să adopte poziții incomode ori mai ciudate pentru a suprinde un anumit moment. Alege un fotograf căruia îi place să se piardă printre invitați, care simte care sunt momentele ce merită să fie imortalizate într-o poză originală.

  1. Intereseză-te ce cuprinde pachetul de fotografie de nuntă pe care îl oferă: vei primi un DVD cu toate fotografiile? Vor fi ele retușate? Va exista un fotograf secund? În cât timp îți va livra fotografiile? Care este costul total al pachetului și când se face plata? Asigură-te că toate aceste lucruri sunt clare înainte de a angaja un anumit fotograf.

  1. Decide-te cât mai repede, pentru a fi sigură că fotograful pe care l-ai ales este liber în ziua nunții tale. Fa programarea și, cu o săptămână înaintea evenimentului, sună din nou pentru a te asigura că totul este în ordine.

Nu uita, o comunicare bună între client și fotograf este cheia unui produs final pe măsura așteptărilor. Alege deci un om care știe să te asculte și care înțelege că, în această zi, dorințele tale sunt cele mai importante.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.