Concert Lucian Ban si John Hebert, la Teatrul Odeon

0

Miercuri, 22 septembrie, de la ora 19.00, la Teatrul Odeon din Bucuresti are loc concertul de lansare a albumului Enesco Re-Imagined, un proiect initiat de pianistul Lucian Ban si John Hébert.
 

Concertul Lucian Ban si John Hebert de la Bucuresti este organizat de Institutul Cultural Roman, care a sustinut si editarea albumului.
Impreuna cu Lucian Ban si John Hébert concerteaza la Teatrul Odeon personalitati ale jazzului mondial: Mat Maneri (viola), Tony Malaby (saxofon tenor), Albrecht Maurer (vioara), Ralph Alessi (trompeta), Gerald Cleaver (tobe) si Badal Roy (tobe indiene si percutie).

Mostenirea muzicala a lui George Enescu este asumata de Lucian Ban, John Hébert si
colaboratorii lor intr-o re-imaginare contemporana curajoasa a catorva dintre
lucrarile marelui compozitor din secolul XX.

Originar din Romania, pianistul si compozitorul Lucian Ban locuieste in prezent la New York, unde este considerat "unul dintre cei mai talentati pianisti care au venit la New York in ultimul deceniu" (Bruce Lee Gallanter, critic de jazz).
A fost nominalizat de doua ori, in 2005 si 2006, la Hans Koller European Jazz Prize, categoria "Cel mai bun muzician de jazz din Europa".

Unul dintre cei mai apreciati contrabasisti din New York, John Hébert a fost votat de doua ori "Rising Star Acoustic Bassist". A colaborat cu artisti renumiti, printre care Lee Konitz, Paul Bley, John Abercrombie, Greg Osby, Kenny Wheeler, David Liebman, Fred Hersch, Paul Motian, Maria Schneider, Jason Moran, Toots Thielemans.

Data/Ora: 22 septembrie, 19.00

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.