Cea de-a patra ediție a festivalului Película – București

0

O NOUĂ EDIȚIE PELÍCULA VA AVEA LOC ÎN SEPTEMBRIE
• FILMELE DIN COMPETIȚIA OFICIALĂ
• FILMUL DE DESCHIDERE

 
 
București, 1 august 2019 – Cea de-a patra ediție a festivalului Película – UN FESTIVAL CA O FIESTA! va avea loc între 11 și 15 septembrie 2019, la București.

Timp de 5 zile, la Cinema Elvire Popesco, Institutul Cervantes, Cinema Muzeul Țăranului Român și alte spații alternative din București, publicul va putea descoperi culturile altor țări, diferențele și similaritățile dintre România și zona Ibero-Americană. Festivalul se concentrează pe cultura acestei zone și combină armonios proiecțiile de filme cu demonstrațiile de dans, mâncarea, muzica, expozițiile, cu poveștile celor îndrăgostiți de această lume plină de pasiune și umanitate, pentru o experiență unică.
 
În fiecare an, Película dorește să celebreze cinematografia și cultura Ibero-Americană și își îndreaptă reflectoarele spre una dintre țări în mod deosebit. Anul acesta Brazilia este in țara în focus.
 
Unul dintre filmele iconice ale Braziliei, CENTRAL DO BRASIL,  va deschide miercuri, 11 septembrie, ediția a patra a festivalului Película! Filmul vorbește despre călătoria plină de emoții a unei foste învățătoare și a unui băiat în vârstă de 9 ani. Filmul are peste 30 de premii și nominalizări în festivaluri internaționale, a fost nominalizat la Oscar pentru Cea mai bună actriță în rol principal și Cel mai bun film străin și a primit în 1999 Globul de Aur pentru Cel mai bun film străin.
 
Competiția Película din acest an include 5 filme din Brazilia, Peru, Mexic, Argentina și Chile.
Spot competiție: https://youtu.be/IlXTZtkXoQQ
Producții puternice, care tratează subiecte de interes: părinți care trebuie să accepte desprinderea de copil și maturizarea firească, părinți care luptă să-și recupereze copilul răpit, probleme sociale și aspirația pentru o viață mai bună, secrete bine ascunse care o dată dezvăluite aduc cu ele crime, o privire intimă asupra vieții unei comunități izolate, care trăiește departe de excesele urbane, într-o epocă a schimbării și încercărilor. Toate filmele selecționate în competiția acestui an sunt producții cu un important traseu internațional, multipremiate și cu ecouri extraordinare în presă.

BENZINHO/LOVELING  – dramă, Brazilia- Uruguay, 2018
Regia: Gustavo Pizzi
 
CANCION SIN NOMBRE/SONG WITHOUT A NAME – dramă, Peru, 2019
Regia: Melina León
 
LA CAMARISTA/THE CHAMBERMAID  – dramă, Mexic, 2018
Regia: Lila Avilés
 
ROJO  – thriller, Argentina, 2018
Regia: Benjamin Naishtat
 
TARDE PARA MORIR JOVEN/TOO LATE TO DIE YOUNG – dramă, Chile, 2018
Regia: Dominga Sotomayor
 
Festivalul Película este organizat de FREEALIZE și Asociația Culturală ARTICHITANA și este susținut onorific de o parte dintre ambasadele  țărilor din America Latină la București: Argentina, Brazilia, Chile, Mexic și Peru, cărora li se alatură Ambasada Franței, Institutul Francez și Institutul Cervantes.

Película promite o experiență inedită și vă așteaptă să luați parte la cât mai multe evenimente! Primele festival passuri, precum și biletele pentru o parte dintre filmele din program sunt deja puse în vânzare, aici: https://eventbook.ro/festival/pelicula

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.