Ce trebuie sa stii despre gheata carbonica

0

In intreaga lume si in numeroase industrii, gheata carbonica este utilizata in diverse scopuri. Fie ca este vorba de curatarea unei suprafete sau de mentinerea produselor reci in timpul transportului, gheata uscata are avantajele sale. Gheata carbonica este cunoscuta si sub denumirea de gheata uscata, pentru ca trece direct din stare solida in stare gazoasa.

Ce este gheata carbonica

Gheata uscata, dioxid de carbon in forma solida, este o substanta densa care sublimeaza (trece direct in vapori fara topire) la -78,5 ° C, si este utilizata ca agent frigorific, in special in timpul transportului de produse perisabile cum ar fi carnea sau inghetata. Dioxidul de carbon se transforma in zapada carbonica, care se preseaza. Gheata poate fi de mai multe forme, placi, blocuri sau granule, avand diferite dimensiuni. Avand o putere de racire de 5 ori mai mare decat gheata obisnuita, gheata carbonica este ideala in orice domeniu, inclusiv in transportul medical. Fara culoare si fara miros, gheata uscata este, de asemenea, neinflamabila si sigura pentru utilizare in aproape orice mediu.

Congelarea dioxidului de carbon este, de asemenea, mai complicata decat inghetarea apei. Pentru a face gheata uscata, dioxidul de carbon este mai intai racit si presurizat pentru a fi transformat intr-un lichid. Lichidul este apoi depresurizat si lasat sa se extinda inapoi in gaz. Aceasta expandare determina o scadere rapida a temperaturii, si o parte din dioxidul de carbon ingheata in pelete solide de gheata uscata.

La ce se foloseste gheata carbonica

Scopul principal al ghetii uscate este racirea, deoarece este mai rece decat gheata care rezulta din apa. Iar cand se evapora, in loc sa lase reziduuri, trece direct la o stare gazoasa fara sa se transforme in lichid. Gheata carbonica de la dry-ice.ro este utilizata si in timpul transportului produselor. Aceasta gheata este 100% alimentara, si rezulta din dioxid de carbon cu cel mai inalt grad de puritate. Transportul pe distante lungi al produselor care se pot topi sau strica necesita un sistem de racire care nu va esua. Si sistemul ideal este gheata carbonica.

Aceasta gheata are, de asemenea, un loc important in industria de instalatii sanitare, precum si in industria de divertisment. In industria sanitara, este folosita in tevile de apa, pentru a crea un dop de gheata. Acest lucru impiedica scurgerea apei pentru o perioada suficient de lunga, pana cand lucrarea este finalizata. In industria de divertisment, gheata uscata este folosita pentru a crea o ceata densa, care este foarte populara in cluburile de noapte, la nunti sau evenimente speciale. In plus, gheata carbonica poate fi folosita in bauturi, in industria alimentara, ca fum greu pentru dansul mirilor.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.