Calea cea mai sigură către economisirea rapidă

0

Într-un stat în care majoritatea oamenilor beneficiază de câștiguri raportate la nivelul salariului minim pe economie (aproximativ 40%) și doar 1% din populație are un câștig care să reprezinte dublul valorii salariului brut mediu pe economie (circa 9000-10,000 Ron) este posibil să ajungi să faci economii pe modul rapid înainte? Sau este nevoie în continuare de noi împrumuturi (nyt kviklån) sau alte soluții pentru a te menține pe linia de plutire? Există vreo modalitate prin intermediul căreia să poți strânge mai mulți bani decât ai făcut înainte, iar acesta soluție să fie 100% legală și să nu fie o înșelătorie?

Sursele de venit diversificate – calea care-ți permite să faci economii în stil mare!

Nu este mirare că nu persoanele care cumpără ieftin (billig) sau care fac economii drastice în ceea ce privește stilul lor de viață reușesc să economisească mult și bine, ci acele persoane care câștigă mai mult. Motivul este cât se poate de simplu: atunci când ești limitat financiar, degeaba încerci să îți limitezi și stilul de viață, pentru că nu vei reuși niciodată să economisești atât cât câștigi. Dacă ai la dispoziție mai multe surse de venit (chiar dacă acestea nu sunt echivalente în ceea ce privește valoarea câștigului) vei dispune de o bază de încasări care îți va oferi posibilitatea de a-ți configura într-un mod mai eficient cheltuielile.

Din moment ce o parte din venituri vor fi utilizate pentru acoperirea acelor cheltuieli curente, restul banilor vor putea fi redirecționați foarte ușor către economisire. Gândind în perspectivă, din momentul în care ai început să economisești (valoarea procentuală fiind de aproximativ 25%-30% din ceea ce câștigi) și până în momentul în care nu vei mai putea susține partea de economisire (la vârsta pensionarii – 65 de ani) nivelul economiilor tale trebuie să fie de aproximativ 8 ori valoarea venitului încasat anual.

Numai în acest mod o să-ți poți asigura menținerea stilului de viață și după vârsta la care munca este mai greu de prestat. Dacă nu poți acumula la acest nivel procentual din sursa ta actuală de venit, atunci trebuie să te gândești la diversificarea activității în vederea atragerii unui număr mai ridicat de venituri. Este cât se poate de clar că ai nevoie să găsești acele tipuri de activități care să nu necesite o pregătire suplimentară comparativ cu nivelul tău profesional (fiindcă ar presupune și mai mult efort din partea ta, dar și o limitare în ceea ce privește timpul alocat câștigării de bani).

Dacă activezi într-o sferă de activități în care te poți extinde lateral, pe baza de conexiuni profesionale, iar acest lucru îți va dubla sau tripla valoarea veniturilor, atunci aceasta este direcția în care trebuie să mergi. Iar dacă nu este posibil, atunci alege acele variante care să-ți permită să acumulezi cât mai mult, în speță, alege acele domenii care se apropie de ceea ce știi tu și care îți oferă o cât de mică punte de legătură. Nu te baza niciodată pe noroc și șansă dacă ți-ai propus să faci economii, ci doar pe ține însuți și pe capacitatea ta de a face acele alegeri care îți vor oferi posibilitatea de a economisi pe repede înainte pentru un viitor cât mai avantajos!

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.