Salonul European de Benzi Desenate

0

O luna de Benzi Desenate la Bucuresti, sub egida EUNIC. Evenimentul  Salonul European de Benzi Desenate  se va desfasura in perioada 28 octombrie – 21 noiembrie 2010.

Toamna aceasta, la Bucuresti, se numara benzile desenate: din 28 octombrie pana pe
21 noiembrie, la Galeria Etaj 3/4 (in cladirea Teatrului National) se desfasoara Salonul European de Banzi Desenate. Organizat sub egida EUNIC in Romania de Centrul Ceh, Centrul Cultural al Republicii Ungare, Delegatia Wallonie-Bruxelles, Goethe-Institut, Institutul Francez, Institutul Cultural Roman, in parteneriat cu Muzeul National de Arta Contemporana, Asociatia Jumatatea Plina, Asociatia Bedefililor din Romania, Editura MM Europe si Libraria Carturesti.

Salonul va fi deschis joi, 28 octombrie, la ora 18.30, de domnul Horia-Roman Patapievici,
presedintele Institutului Cultural Roman si presedintele retelei EUNIC, si de domnul Olivier Grenson, artist si profesor de banda desenata la scoala de Cercetare Grafica de la Bruxelles. In continuare, de la ora 19.00, va avea loc vernisajul expozitiei "Istoria Benzii Desenate Romanesti 1935-2010", curator: Alexandru Ciubotariu, cu peste o suta de planse originale, urmat de lansarea volumului Istoria Benzii Desenate Romanesti 1891-2010 de Alexandru Ciubotariu si Dodo Nita.

Programul evenimentelor cuprinde expozitii, ateliere de creatie (de la serigrafie la webcomics), proiectii de filme, lansari de carte, intalniri cu artisti si editori si sesiuni de autografe. Un spatiu special amenajat va fi pus la dispozitia amatorilor dornici sa-si expuna propriile creatii in domeniul benzilor desenate.

Printre profesionistii de Benzi Desenate care vor putea fi intalniti cu ocazia Salonului se numara Guy Delisle, Sylvain Coissard si Pakito Bolino (Franta), Olivier Grenson si Jean Auquier (Wallonie-Bruxelles), Cserkuti David si Bayer Antal (Ungaria), Sascha Hommer (Germania), Sandu Florea (SUA), Alexandru Ciubotariu, Dodo Nita si Octav Ungureanu (Romania).

Salonul dispune si de un punct special de vanzare, unde vor fi expuse albume, brosuri si reviste de benzi desenate aparute in tarile prezente la manifestare.

Data/Ora: 28 octombrie – 21 noiembrie

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.