Violonista Gyehee Kim sub bagheta dirijorului Christian Badea

0

Violonista Gyehee Kim, cistigatoarea Premiului I si a doua premii speciale la Concursul international „George Enescu”, cinta la Ateneu sub bagheta dirijorului Christian Badea

 

in Sala mare a Ateneului Romin, joi, 11 si vineri, 12 mai 2017, de la ora 19.00, Orchestra simfonica a Filarmonicii „George Enescu“, condusa de Christian Badea, propune un program alcatuit din Uvertura la opera Nunta lui Figaro, Concertul nr. 5 in la major, pentru vioara si orchestra, KV 219 de Wolfgang Amadeus Mozart, si Simfonia fantastica, op. 14 de Hector Berlioz. Solista va fi violonista Gyehee Kim.

 

Concert simfonic

Joi, 11 si vineri, 12 mai 2017, 19:00 – 21:00, Sala Mare

 

Orchestra simfonica a Filarmonicii „George Enescu”

Dirijor: Christian Badea

Solista: Gyehee Kim

 

Program:

 

    Wolfgang Amadeus Mozart

    Uvertura operei Nunta lui Figaro

    Wolfgang Amadeus Mozart

    Concertul nr. 5 pentru vioara si orchestra, in la major, KV 219

    Hector Berlioz

    Simfonia fantastica, op. 14

 

Biletele se pot procura de la Casa de bilete a Ateneului Romin.

Program: Marti – Vineri 12:00 – 19:00

Telefon: 021.315.68.75

Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

 

Violonista din Coreea Gyehee Kim este cistigatoarea Premiului I si a doua premii speciale la Concursul international „George Enescu”, editia 2016. Dupa studii cu Joseph Silverstein, Sunny Lee si Bon-Jiu Koo, in prezent studiaza la Seoul National University la clasa Young Uck Kim. La virsta de noua ani a cistigat Marele Premiu la Concursul de muzica de camera din Coreea, devenind cel mai tinar laureat din istoria acestei competitii. in urmatorul an, Gyehee Kim a debutat cu un recital in Kumho Prodigy Concert Series la Seoul. Detine premii la numeroase concursuri internationale: Premiul III la Concursul „Ceaikovski” pentru tineri muzicieni (2009), Premiul Special Seong-Yawng Park la Concursul „ISANGYUN” (2014), Premiul II si Premiul special pentru cea mai buna interpertare a unei lucrari de J.S. Bach la Concursul de la Torun (2016), Premiul I, Premiul publicului si Premiul oferit de Central Aichi Symphony Orchestra la Concursul „Munetsugu Angel” (2017). Solista a concertat acompaniata de orchestre precum Russian Symphony, Torun Symphony, Bulgaria Pleven Philharmonic, Sudettic Philharmonic, Euro-Asian Philharmonic, Central Aichi Symphony Orchestra, Filarmonica "George Enescu". De asemenea, a participat la festivalurile Moscow Meets Friends (Rusia), Cichej Muzyki (Polonia), iPalpitiFestival (SUA), George Enescu (Romania). in 2017 a fost invitata sa participe la Kronberg Academy Violin Masterclasses&Concerts.

Gyehee Kim cinta pe vioara "Rainville" Antonio Stradivarius 1697 oferita de Munetsugu Collection.

 

Christian Badea, dirijor principal la Filarmonica „George Enescu” din Bucuresti, aclamat in cele mai prestigioase sali de concert si in celebre teatre lirice din Europa, America de Nord si Asia, a studiat vioara la Conservatorul de muzica din Bucuresti si dirijat de orchestra la Bruxelles si Salzburg, aici sub indrumarea maestrului Herbert von Karajan. S-a perfectionat la Juilliard School din New York, unde principalul sau mentor a fost Leonard Bernstein. Cu o cariera impresionanta, dirijorul Christian Badea a condus 167 de reprezentatii la Metropolitan Opera House din New York, 32 la Royal Opera House Covent Garden din Londra, 19 la Wiener Staatsoper si sute de spectacole lirice si concerte simfonice la München, Hamburg, Copenhaga, Amsterdam, Stockholm, Lyon, Torino, Bologna, Budapesta, Montreal, Houston, Sydney. Nu de mult, la Bucuresti, muzicianul a pus in scena in spatiul Ateneului Romin, doua spectacole-eveniment cu opera in concert „Parsifal” de Richard Wagner: in mai 2015, a prezentat actul III-lea, dupa care, in deschiderea stagiunii 2016-2017 a Filarmonicii „George Enescu”, a condus actul I, concert-spectacol care s-a impus ca cel mai important eveniment cultural-muzical al anului 2016. 

Share.

Leave A Reply