Find us on Google+
Bucharest-guide RSS RSS English
logo bucharest-guide.ro

 

Reteaua de Websites WebluckAcasa  IT&C   Merita sa cumpar un TV tuner standalone?
Merita sa cumpar un TV tuner standalone?
 
Postat la: 08.03.2017  
Rating 5
 
 

Unul dintre electronicele cele mai utile in zilele noastre, utile mai ales celor care nu au un spatiu locativ suficient de generos incat sa-si permita amplasarea unui televizor, sau celor pentru care bugetul primeaza, este tunerul TV standalone.

 

Tunerul TV este device-ul care permite rularea programelor TV pe un monitor normal, folosit in mod uzual de computer. Fata de tunerul TV clasic, care avea nevoie de computer pentru a afisa imaginile primite de la reteaua de cablu, un TV tuner extern fara PC are nevoie doar de monitor. 

 

Acest lucru este foarte util, in conditiile in care e deranjant sa tii computerul pornit tot timpul in care vizionezi programele TV, chiar si numai datorita zgomotului pe care il scoate sursa de alimentare a acestuia, fara a mai lua in considerare consumul de energie electrica si uzura PC-ului.

 

Cu tunerul TV e simplu: ai cuplat mufa de la cablu si iesirea spre monitor, dupa care, cu ajutorul telecomenzii, te poti folosi de ansamblul tuner-monitor exact ca de un televizor LCD normal. 

 

Majoritatea tunerelor TV, pe care le puteti gasi in oricare magazin online, pot fi conectate si la DVD, PDP sau PS2, dar una dintre cele mai interesante, utile si folosite functii este PIP (Picture in Picture). Aceasta functie va permite ca, in timp ce rulati diverse alte programe pe computer, sa divizati ecranul astfel incat o parte sa fie dedicata programelor TV, iar cealalta sa ramana disponibila pentru proiectele de lucru, in acelasi timp.

 

Tunerele TV de ultima generatie pot fi configurate pentru o multitudine de alte scopuri, nu numai pentru a transforma monitorul in televizor; spre exemplu pentru a transforma un videoproiector in televizor, sau pentru a conecta diverse console pentru jocuri.

 

Imaginea pe care o veti regasi pe monitor va fi, in mare masura, imbunatatita datorita tehnologiilor de ultima ora pe care tunerele le incorporeaza, majoritatea folosing scanarea progresiva, in acest fel imaginea fiind foarte clara si zgomotul de fundal foarte redus.

 

Un alt avantaj pe care vi-l poate oferi tunerul TV este dat de faptul ca il puteti amplasa practic oriunde, dimensiunile sale fiind aproape insignifiante (12 centimetri lungime, 8 centimetri latime si doar 2 centimetri inaltime), iar greutatea absolut neglijabila (in jur de 100 de grame). Puneti in balanta un televizor LCD care cantareste cateva kilograme bune, iar dimensiunile trebuie sa fie rezonabil de mari, astfel incat sa puteti urmari programele TV fara a va strica ochii, si veti intelege de ce este recomandat sa achizitionati un tuner pentru PC.

 

Daca vorbim despre bugetul necesar, tunerul TV castiga detasat in fata oricarui televizor LCD, acesta fiind disponibil pe piata contra unui pret de pana in 200 de lei. Comparat cu aproximativ 1000-1500 lei pe care ar trebui sa-i cheltuim pentru un televizor LCD din gama medie, care nu ar oferi multe din functiile tunerului, alegerea incepe sa  devina din ce in ce mai usoara.

 

Merita sa cumpar un TV tuner standalone?
Bucharest-Guide.ro
 
Galerie foto
 RSS
STIRI SI EVENIMENTE
Teatrul Stela Popescu, din Bucuresti, caută artisti
Teatrul Stela Popescu anunţă audiţii pentru producţiile sale din s...
Spectacole și întâlniri memorabile la ediția aniversară UNDERCLOUD
Mai sunt câteva zile până la deschiderea ediției anivers...
Teatrul „Stela Popescu” la Edenland cu Dl. Goe şi ai lui
In Parcul Edenland vă puteţi întâlni sâmbătă, 2...
The International Grand Prix of Romania - TROPHAEUM ARTIS CANTORUM
Concertul de Gală de la Castelul Peleș, în 26.08, de la ora 16...
alte stiri | alte evenimente
ALTI VIZITATORI AU VAZUT
Restaurante Israeliene
Restaurant evreiesc israelian in Bucuresti
 
Restaurante Turcesti
Restaurant cu specific turcesc in Bucuresti
 
Restaurante Unguresti
Restaurante cu specific unguresc in Bucuresti
 
Restaurante Germane
Restaurant german (specific nemtesc) in Bucuresti
 
Restaurante Fusion
Restaurant Fusion in Bucuresti
 
ULTIMELE COMENTARII
Primaria Sectorului 5
Bună ziua Iubiti credinciosi,... citeste tot
Club Revenge
vin la Revenge doar pentru atm... citeste tot
Fly Taxi
Buna as dori o informatie cat ... citeste tot
ABBATE
buna. eu ma tund la Abatte 13 ... citeste tot
Clinica Veterinara Armeneasca
am gasit un motan , este grav ... citeste tot
Carti noi 2017
Bucurestiul, un oras mult mai sigur, de cand este securizat cu sisteme de supraveghere.

Parteneri
Bucharest-Guide
ACASA   BOOKMARK   HARTA SITE   CONTACT
logo bucharest-guide.ro
© Bucharest-Guide.ro 2004-2017