Find us on Google+
Bucharest-guide RSS RSS English
logo bucharest-guide.ro

 

Reteaua de Websites WebluckAcasa  Diverse   Clasic e fantastic. Cum sa intelegem muzica. Inchidere de stagiune
Clasic e fantastic. Cum sa intelegem muzica. Inchidere de stagiune
 
Postat la: 03.07.2017  
Rating 0
 
 

Filarmonica "George Enescu" și Asociația "Clasic e fantastic" au încheiat stagiunea de concerte 2016-2017 din proiectul Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica.

 

Aceasta a șaptea stagiune a început în luna octombrier a anului 2016 cu concertul Orchestre inginerilor “Petru Ghengea” codusă de dirijorul Andrei Iliescu. Au urmat două spectacole (noiembrie) cu opera Motanul încălțat de Cornel Trăilescu, realizate în colaborare cu Universitatea Națională de muzică București. Anul s-a încheiat cu o Lecție de jazz. De iarnă oferită de Irina Sârbu Band.

 

Anul 2017 a început cu un Concert de concerte susținut de elevii Colegiului Național de Arta “Dinu Lipatti” din București, dirijori Nicolae și Andrei Ștefan Racu. În februarie 2017, proiectul Clasic e fantastic.Cum să înțelegem muzica i-a avut oaspeți pe membrii corului Preludiu și pe dirijorul Voicu Enăcescu, într-un program dedicate vocii umane. În luna martie 2017, Trio Mozaic și actorii Anca Sigartău, Mihai Bisericanu și Sandu Mihai Gruia au spus Povestea soldatului așa cum a scris-o Igor Strawinski pentru ca în aprilie, Orchestra Colegiului de artă “Dinu Lipatti” din București să revină pe scena Sălii Mari a Ateneului Român într-un concert intitulat Șlagărele muzicii simfonice (1).

 

Stagiunea s-a încheiat în 11 iunie cu un concert-spectacol Clasic e fantastic. Și marii muzicieni au fost copii dedicat copilăriei lui George Enescu și realizat de trupa Clasic e fantastic în colaborare cu Teatrul Odeon. Zece dimineți de duminică în care cca. 7000 copii, părinți și bunici au pășit cu emoție în splendida sală a Ateneuluii Roman – de la a cărei inaugurare în 2018 vom sărbătorii trecerea a 150 de ani! - , s-au familiarizat cu atmosfera de concert, s-au bucurat de frumusețea muzicii clasice și au învățat să o înțeleagă. Numărul crește considerabil dacă îi adăugăm și pe cei care s-au aflat în Sala Mare și în Sala Studio a Teatrului Odeon din București, unde au loc, cu o medie de opt spectacole pe lună, reprezentațiile de teatru și muzică pentru copii Clasic e fantastic. Copilăriile marilor muzicieni. De asemenea, nu trebuie uitați nici spectatorii care au umplut sălile la reprezentațiile de turneu ale trupei Clasic e fantastic și ne bucurăm mult să putem spune că, în această stagiune am jucat cu bucurie la Ploiești, Brașov, Sibiu, Cluj, Oradea, Timișoara, Piatra Neamț, Târgu Neamț….

 

Proiectul stagiunii 2017-2018 este gata. Vom începe în 15 octombrie cu un concert susținut de Orchestre inginerilor “Petru Ghengea” codusă de dirijorul Andrei Iliescu și intitulat Șlagărele muzicii simfonice (2); în noiembrie avem oaspeți, formația Lupus dacus care va prezenta un program spectaculos de muzică medievală, cu instrumente și costume de epocă; în lunile decembrie 2017 și februarie 2018 elevii Colegiului Național de Arta “Dinu Lipatti” din București conduși de dirijorii Nicolae și Andrei Ștefan Racu vor susține două concerte iar cel de al doilea are statut de eveniment special căci va marca împlinirea celor 50 de ani de activitate pe care profesorul Nicolae Racu i-a petrecut la pupitrul dirijoral al acestui ansamblu; în ianuarie 2018 pentru concertul Șlagărele muzicii de cameră (1) vom colabora cu Fundatia “Remember Enescu”; în martie am programat o nouă Lectia de jazz cu Irina Sârbu Band; în aprilie am ales să prezentăm o nouă poveste, acum Frumoasa din padurea adormită în colaborare cu formația de suflatori Bucharest Winds; în mai, propunem o Călătorie muzicala în Indonezia si în iunie, copiii se vor putea bucura de spectacolul Rossini și Povestea lui Wilhelm Tell.

 


Clasic e fantastic. Cum sa intelegem muzica. Inchidere de stagiune
Bucharest-Guide.ro
 
 RSS
STIRI SI EVENIMENTE
7 cele mai frumoase orase din Europa
Europa are unele dintre cele mai spectaculoase si frumoase orase din l...
Nu este usor sa fii mireasa in Bucuresti
O femeie știe cât este de dificilă pregătirea propriei nunți...
CAMERA LUCIDA - O privire asupra Marelui Razboi prin bijuteria contemporana
Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) va găzdui, î...
Bucharest International Dance & Performance Festival - Editia numarul 12
Cu fiecare ediţie organizată, festivalul îşi propune să cont...
Proiectul Clasic e fantastic. Cum sa ințelegem muzica - stagiunea numarul 8
9 programe, sperăm, interesante stau pe lista stagiunii 2017-2018, ce...
Abonamentele noii stagiuni la Sala Radio se lanseaza la 1 septembrie
Muzica clasica ramane în top și dupa Festivalul „George ...
alte stiri | alte evenimente
ALTI VIZITATORI AU VAZUT
Tinuta Miresei - 3 reguli care pot fi incalcate
 
Cum alegem un salon de masaj in Bucuresti
Dupa o zi obositoare, cateva clipe de liniste si relaxare nu pot decat...
 
TOTAL CAR
TOTAL CAR
Total neseriosi, n-au niciun pic de respect fata de c...
 
Perla Rent A Car
Perla Rent - nu raspund la telefoane si nu-si indeplinesc obligatiile ...
 
BAVARIA RENT
Bavaria Rent este partener BMW - Automobile Bavaria
 
ULTIMELE COMENTARII
Primaria Sectorului 5
Bună ziua Iubiti credinciosi,... citeste tot
Club Revenge
vin la Revenge doar pentru atm... citeste tot
Fly Taxi
Buna as dori o informatie cat ... citeste tot
ABBATE
buna. eu ma tund la Abatte 13 ... citeste tot
Clinica Veterinara Armeneasca
am gasit un motan , este grav ... citeste tot
Carti noi 2017
Bucurestiul, un oras mult mai sigur, de cand este securizat cu sisteme de supraveghere.

Parteneri
Bucharest-Guide
ACASA   BOOKMARK   HARTA SITE   CONTACT
logo bucharest-guide.ro
© Bucharest-Guide.ro 2004-2017