Find us on Google+
Bucharest-guide RSS RSS English
logo bucharest-guide.ro

 

Reteaua de Websites WebluckAcasa     Bucuresti, un oras impresionant care merita sa fie vizitat si cunoscut
Bucuresti, un oras impresionant care merita sa fie vizitat si cunoscut
 
Postat la: 17.07.2017  
Rating 5
 
 

 

Locuitorii capitalei sunt foarte mândri de orașul lor. De ce? Pentru că aici te simți ca într-o capitală europeană. În București poți vizita numeroase muzee și cele mai frumoase monumente istorice – mărturii ale trecutului acestui popor. Muzeul Național de Istorie a României reprezintă o spectaculoasă atracție a orașului pentru turiști și nu numai, și este situat pe vechea moșie a boierilor Bălăceni. Colecțiile prezintă istoria țării noastre din cele mai vechi timpuri până astăzi, pe perioade istorice. Acest oraș cuprinde de asemenea peste trei sute de biserici, adevărate comori istorice și culturale, în interiorul cărora omul se roagă și se regăsește.


Un renumit monument de artă cantacuzină a fost Mănăstirea Cotroceni, ctitorită de Șerban Cantacuzino în anul 1679 și închinată Muntelui Athos, în locul căreia acum se află Palatul Cotroceni. Alte monumente de artă bucureștene impresionante sunt: Biserica Zlătari (pictată de Gheorghe Tătărescu), Mănăstirea Stavropoleos (ctitorită în anul 1724 de călugărul grec Ioanichie), Biserica Mavrogheni (după numele domnitorului fanariot Nicolae Mavrogheni), Biserica cu Sfinți (pe Calea Moșilor), Biserica Mihai Vodă (este ctitoria lui Mihai Viteazul) și altele. O minunată construcție în stil românesc este Vila Minovici (realizată de arhitectul armean Cristofi Cerchez), în spatele căreia se află Muzeul de Artă Veche Apuseană.Cea mai veche parte a capitalei este reprezentată de Centrul Vechi: Curtea Domnească, Hanul lui Manuc, Biserica Curtea Veche (sau Biserica Buna Vestire), Biserica Sfântul Gheorghe Nou, Strada Lipscani, Cafeneaua Veche, ,,Hanul cu Teiˮ și alte construcții cu arhitectură variată, dar nu trebuie uitate și străzile Gabroveni, Smârdan, Doamnei, Covaci, Șelari, Șepcari, Blănari. Lângă Piața Unirii se află clădirea frumoasă a Bisericii Patriarhiei. În vestul capitalei poți vedea o serie de construcții elegante precum sunt: Opera, Palatul Cotroceni, Leul, Facultatea de Medicină, Facultatea de Drept, dar și Grădina Botanică (are 17 ha, cu numeroase specii de plante și un Muzeu Botanic).Dacă ești un iubitor de natură ai ocazia în partea de nord a Bucureștiului să te plimbi prin cele mai frumoase spații verzi din oraș, de exemplu prin Parcul Herăstrău (care a fost realizat în anul 1936). În apropiere se află Muzeul Satului – cu impresionante colecții de artă populară, exemple de gospodării țărănești și porturi naționale. De asemenea pădurile și zonele de pe malurile lacurilor din jurul orașului sunt apreciate ca locuri de agrement. Trebuie să mergi la marele lac Snagov, sau la Căldărușani, Băneasa, Mogoșoaia, Fundeni, Floreasca, Tei, Vlăsia, Pasărea și Pociovaliștea.

Pe Calea Victoriei poți admira clădirea Cercului Militar Național (cu expoziții de sculptură și pictură), Biblioteca Universitară – Fundația Carol I, Ateneul Român, Muzeul de Istorie Naturală ,,Grigore Antipaˮ, Monumentul Aviatorilor. Dacă ajungi pe șoseaua Kiseleff poți vizita Muzeul Geologic (ce are și expoziția deosebită ,,flori de minăˮ) și Muzeul Țăranului Român (clădire a arhitectului Ghika Budești). De asemenea Arcul de Triumf – operă de artă a arhitectului Petre Antonescu – îți va capta cu siguranță atenția. Când mergi spre Piața Unirii, pe Bulevardul Brătianu poți vedea Turnul Bărăției.

O clădire impresionantă este și Palatul de Justiție (creația arhitectului A. Ballu), care este pe Calea Rahovei, în apropierea sa aflându-se și Biserica Domniței Bălașa și statuia ei.Dacă ești petrecăreț și îți place viața de noapte, în București cu siguranță nu o să te plictisești. Aici sunt numeroase cluburi, discoteci, baruri și cafenele. Poți merge la spectacole de teatru, operă, concerte, filme, festivaluri de muzică și diverse evenimente culturale. Tentații există și în acest oraș, cluburi și localuri de noapte unde se bea și se dansează, magazine de sexshop, etc. Renumite sunt cluburile din Centrul Vechi al capitalei, unele deschise până dimineața.

Bucureștiul este orașul care atrage oamenii din toate colțurile țării care vor să călătorească, să facă o mică vacanță, sau chiar să-și dezvolte afacerea. Mulți vin aici pentru ca să studieze la universități, sau pur și simplu să-și facă cumpărăturile în magazinele, mall-urile și centrele comerciale: București Mall Vitan, Băneasa Shopping City, AFI Palace Cotroceni, Iris Titan, Grand Arena Berceni, Kika, Mega Mall, Promenada, Sun Plaza, Militari Shopping Center, Cocor Store, Vitantis Center, Veranda Mall. Orașul atrage numeroși turiști în fiecare an, care vin în țara noastră cu avionul, simplu și rapid, datorită Aeroportului Internațional București-Otopeni și Aeroportului Internațional Băneasa.


Bucuresti, un oras impresionant care merita sa fie vizitat si cunoscut
Bucharest-Guide.ro
 
 RSS
STIRI SI EVENIMENTE
7 cele mai frumoase orase din Europa
Europa are unele dintre cele mai spectaculoase si frumoase orase din l...
Nu este usor sa fii mireasa in Bucuresti
O femeie știe cât este de dificilă pregătirea propriei nunți...
CAMERA LUCIDA - O privire asupra Marelui Razboi prin bijuteria contemporana
Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) va găzdui, î...
Bucharest International Dance & Performance Festival - Editia numarul 12
Cu fiecare ediţie organizată, festivalul îşi propune să cont...
Proiectul Clasic e fantastic. Cum sa ințelegem muzica - stagiunea numarul 8
9 programe, sperăm, interesante stau pe lista stagiunii 2017-2018, ce...
Abonamentele noii stagiuni la Sala Radio se lanseaza la 1 septembrie
Muzica clasica ramane în top și dupa Festivalul „George ...
alte stiri | alte evenimente
ALTI VIZITATORI AU VAZUT
Restaurante Mexicane
Restaurant mexican in Bucuresti, mancare mexicana, specific culinar me...
 
Restaurante Vegetariene Bucuresti
Restaurante vegetariene in Bucuresti - localuri cu specific raw, vegan...
 
Restaurante Japoneze
Restaurante cu specific japonez in Bucuresti cu descriere si date de c...
 
Pizza
restaurant cu pizza in Bucuresti, pizzerii
 
Piscine
Piscine Bucuresti, piscine descoperite, piscine acoperite, bazine de i...
 
ULTIMELE COMENTARII
Primaria Sectorului 5
Bună ziua Iubiti credinciosi,... citeste tot
Club Revenge
vin la Revenge doar pentru atm... citeste tot
Fly Taxi
Buna as dori o informatie cat ... citeste tot
ABBATE
buna. eu ma tund la Abatte 13 ... citeste tot
Clinica Veterinara Armeneasca
am gasit un motan , este grav ... citeste tot
Carti noi 2017
Bucurestiul, un oras mult mai sigur, de cand este securizat cu sisteme de supraveghere.

Parteneri
Bucharest-Guide
ACASA   BOOKMARK   HARTA SITE   CONTACT
logo bucharest-guide.ro
© Bucharest-Guide.ro 2004-2017