O Intamplare ciudata cu un caine la miezul noptii castigatorul premiului elevilor la EXCELSIOR Teen-Fest 2017

0

Aseara s-a incheiat cea de-a treia editie a Festivalului EXCELSIOR Teen-Fest, singurul eveniment de acest gen adrest exclusiv tinerilor. Juriul acestei editii, alcatuit din patru adolescenti (Cristina Dumitru, Alexandra Savu, Vlad Trandafir si Matei Zgimboi) a desemnat spectacolul cistigator al acestei editii: O intimplare ciudata cu un ciine la miezul noptii de Mark Haddon, in regia lui Bobi Bricop, productie a Teatrului National Bucuresti.Teen-Fest a insemnat noua zile de festival care au cuprins peste 50 de evenimente – 16 spectacole de teatru profesionist selectate din toata tara (Bucuresti, Timisoara, Sibiu, Braila) si din strainatate (Franta, Italia, Polonia), alaturi de ateliere de teatru, arta filmului de animatie, video si sound design, spectacole-dezbatere vizionate in licee si, nu in ultimul rind, performance-uri  teatrale si muzical-coregrafice in aer liber, realizate de adolescentii care s-au lasat inspirati de cultura urbana a Bucurestiului. 

Festivalul a insemnat, si de aceasta data, ocazia de a experimenta o altfel de intilnire cu teatrul, prin reinterpretari regizorale moderne ale unor titluri cunoscute din dramaturgia clasica, dar si prin povesti captivante despre ce inseamna sa fii adolescent astazi, cu personaje aflate la virsta descoperirilor si a contradictiilor.

 

Teen-Fest a continuat sa fie o platforma educationala dinamica si conectata la nevoile, problemele, intrebarile celor din noua generatie, dar si un mediu de incurajare a dialogului, a empatiei si de stimulare a creativitatii si abilitatilor artistice ale adolescentilor. Pe parcursul celor noua zile ale festivalului, tinerii au fost nu doar spectatori ai unor productii teatrale inspirate din universul lor, ci au avut ocazia de a deveni ei insisi creatori de povesti, prin intermediul teatrului si al artelor conexe.

 

Adolescentii s-au bucurat de atmosfera efervescenta de la EXCELSIOR Teen-Fest, fapt care se reflecta atit in fotografii, cit si in cronicile de spectacol realizate de adolescenti.

 

 

Share.

Leave A Reply