Mare grijă la investițiile pe care le faci

0

Ca orice persoană care este angajată, în mod cert dorești să ai o oarecare independență financiară. Tocmai din această cauză încerci ca de la o lună la alta să stângi din ce în ce mai mulți bani, pe care apoi să îi pui să lucreze pentru tine, în scopul de a produce alte fonduri. Dacă atunci când ai nevoie urgentă de bani intri pe site-uri ale firmelor ce sunt specializate în împrumuturi rapide online (onlainsesxi) și imediat faci rost de suma de care mai ai nevoie, de investit nu este chiar așa de simplu.

Cu toate că nu îți putem oferi niște idei de afaceri după care să te ghidezi, tu singur fiind responsabil cu găsirea nișei pe care vrei să intri, îți venim totuși în ajutor cu câteva sfaturi despre domenii în care ar fi ideal să nu investești bani, pentru că în acele sectoare cel mai probabil nu vei reuși să ai succes.

1. Investiții în bursă. Cu toate că da, se fac bani și chiar foarte mulți în acest domeniu, fie el Forex sau Bursa de Valori, este un domeniu în care nu ar trebui să bagi bani decât după ani și ani în care ai citit, te-ai informat și ai testat piața cu multe conturi online. Stăpânirea emoțiilor este cheia de succes în zona aceasta de investiții și adesea îți ia mai mult timp să înveți cum să îți controlezi trăirile decât teoriile în ceea ce privește plasarea banilor.

2. Criptomonede. Chiar dacă astăzi este un domeniu foarte la modă, despre care apar zilnic zeci de povești de succes, cu oameni care au făcut milionul de Euro peste noapte sau chiar zilele trecute a apărut în presă o știre conform căruia există deja un miliardar în Dolari care și-a făcut averea cu ajutorul Bitcoin-ului, este un domeniu extrem de greu de stăpânit. Cel mai adesea, până și brokeri foarte experimentați sunt reticenți în a-și băga banii pe tranzacții cu criptomonede din cauza fluctuațiilor mari de valoare pe care acestea le au.

3. Investiții în bijuterii. Chiar dacă probabil că ai auzit că investițiile în aur sunt unele foarte indicate, în special înainte de o eventuală criză economică, așa cum se prevestește că urmează în viitorul mai mult sau mai puțin apropiat, a cumpăra bijuterii nu este o investiție. În acel caz, pe lângă aurul și valoarea lui, vei mai plăti un mare procent din costul final și pe manopera bijutierului, fapt care va transforma obiectul achiziționat într-o cheltuială, nu o investiție.

Iar lista poate continua. În mod cert știi și tu câteva alte exemple de investiții pe care ar fi bine să le ocolești. După cum a fost specificat și la începutul articolului: să faci rost de bani în situațiile în care ai neapărată nevoie este simplu – cauți site-uri care să ofere împrumuturi pe internet (swrafi sesxebi) și în câteva ore ai banii – dar să găsești un domeniu în care să investești pentru a produce alți bani este o altă mâncare de pește, cum se zice pe la noi.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.