Evolutia rochiilor elegante

0
www.cristallini.ro

Perioada Evului Mediu, a cavalerilor si a printeselor va marca in vestimentatia femeilor un proces de emancipare intelectuala si inspirationala.

 

Rochiile elegante care fac trimitere la perioadele trecute contineau cateva elemente cheie: maneca foarte larga intre cot si incheietura mainii si fusta foarte vaporoasa, materialul sofisticat brodat cu diverse modele, corsetul, materialele in nuante aurii, crinolina, materialele pretioase (matase), iar cele mai putin avute purtau rochii foarte simple. 
 
La Belle Époque, este considerata a fi epoca de varf pentru “moda frumoasa”, in aceste vremuri se regaseau bijuterii vestimentare evident doar in clasa celor privilegiati financiar. Moda a fost cu siguranta una frumoasa – par lung, decolteuri largi si tone de dantela. Vestimentatia eleganta din acea perioada, azi ar fi considerata una de mare eveniment sau chiar de nunta.
 
Rochiile erau stramte pe corp, crescand in volum pana la baza rochiei, unde se obtineau cele mai multe falduri. Peste rochie, deasupra soldului, se purta un brau, legat in fata. Manecile erau stramte pana la inchietura, iar pe deasupra mai exista o a doua maneca, evazata incepand de la cot, cu partea cea mai lunga ajungand pana la nivelul la care se termina rochia. 
 
Pentru anii ‘50, umerii goi, soldurile scoase in evidenta si taliile "de viespe" au reprezentat adevarate must have-uri. 
 
Secolele urmatoare, pana in ziua de azi se vor debarasa complet de rochia incomfortabila, optand pentru materiale mai usoare, croieli confotabile, rochii scurte. Rochiile de seara au fost unul dintre acele obiecte vestimentare supuse schimbarilor constante, atat in trecut cat si in prezent. 
Si in plus, astazi rochia nu mai este un simbol al rangului, al pozitiei sociale.
 
Colorate, pline de viata, flu -flu sau extrem de mulate, scurte, lungi sau medii, astazi rochiile sunt extrem de feminine si, daca ne gasim stilul potrivit, sunt adevarate arme de seductie.
 

 

Share.

Leave A Reply