DR. ALEXANDRU SCHALLY

6
15 Georghe de Basesti
021-252 32 93
www.dr-schally.ro

Cabinet stomatologic Dr. Alexandru Schally ofera servicii rapide, de calitate, adaptare la cerintele si timpul pacientului:
– Implant dentar intraosos
– Terapie conservativa moderna
– Protetica dentara Chirurgie orala
– Stomatologie infantila
– Tratament paradontal-(trateaza parandontoza)
– Radiologie maxilo-dentara
– Ortodontie

Implantul dentar osos
In stomatologia moderna implantele dentare au devenit mai mult o necesitate decat un lux.
Implantul este o radacina artificiala amplasata in maxilar pentru a ajuta la inlocuirea unuia sau a mai multor dinti lipsa, la ancorarea unei coronite sau punti dentare.
Procedeul este superior unei lucrari traditionale prin punte, deoarece implanturile nu se sprijina pe dintii învecinati (fara a mai fi necesara slefuirea dintilor limitanti bresei).
Implantul dentar consta intr-un surub de titan, care este plasat in osul maxilarului sau al mandibulei (in locul unei foste radacini dentare).
Plasarea se face in urma extractiei si consta intr-o interventie chirurgicala.
Dupa un timp, implantului i se ataseaza o alta piesa, care se numeste bont protetic, deasupra careia medicul poate plasa coroana, puntea sau proteza dentara care va inlocui dintele, respectiv dintii lipsa.
Metalul din care sunt facute bonturile, este tot titanul.
Implanturile dentare se integreaza in os si de aceea ele pot preveni pierderea osului si retragerea gingiei, lucruri care de multe ori se intampla la o proteza.
Daca osul este initial insuficient, atunci se poate folosi o procedura de adaugire.
Avantajele constau in :
-inlocuirea unui singur dinte si nu trei ca in cazul unei punti;
-implanturile dentare nu sacrifica integritatea dintilor invecinati cum ar face o punte, deoarece dintii invecinati nu sprijina implantul;
-datorita unei bune ancorari va elibereaza de neplacerile si miscarile protezelor care nu se aseaza cum trebuie si a pastelor si lipiciurilor care va pot provoca necazuri dupa o utilizare indelungata.


Terapie Conservativa moderna
Domeniul care se ocupa cu recuperarea functionala si estetica a dintilor afectati de carii.
O specialitate in continua transformare atat in ceea ce priveste garantia estetica cat si din punct de vedere al rezistentei in timp. Progresul actual permite recuperarea dintilor care nu demult erau considerati irecuperabli, facand din terapia conservativa o reala alternativa la proteze intr-un numar mare din cazuri. Consta in indepartatrea tesutului cariat si reconstruirea succesiva a partii dentare cu materiale estetice si rezistente in timp.


Tratament pardontal
PARADONTOZA nu este o imbolnavire a dintilor.
Este o boala care ataca radacina dintilor (in multe cazuri sanatosi) si uneori chiar si osul maxilar sau mandibula, o boala a membranei periodontale (a gingiei) ce se manifesta in majoritatea cazurilor prin pierderea precoce a dintilor.
In realitate toate bacteriile de pe suprafata dintelui sunt patogene.
Etapa premergatoare paradontozei este gingivita.
Gingivita evolueaza spre paradontita, consecutiv aparand resorbtia osoasa si pungile paradontale.
In limbaj popular paradontoza (desi aceasta denumire este utilizata de specialisti pentru o forma rara, usoara si neinflamabila a acestei boli), PARADONTOTIS, este o imbolnavire prin inflamare a patului dentar, care duce la deteriorarea aparatului de sutinere dento-alveolar.
Aceasta imbolnavire prin inflamare a gingiei si a aparatului dento-alveolar se datoreza acumularilor la baza dintelui, denumite si placa, in care traiesc bacterii.
Urmarea actiunii bacteriene va fi inflamarea gingiei.
In timp tesuturile de sustinere ale dintilor se deterioreza favorizand aparitia pungilor gingivale.
Prin pierderea de substanta osoasa datorata inaintarii inflamarii, dintii isi pot pierde stabilitatea devenind usor mobili. Numai tratamentul adecvat poate stopa procesul de distrugere a aparatului sustinator al dintelui. Statisticile arata ca parodontoza cauzeaza la fel de multe pierderi ale dintilor ca si cariile.
Factori de risc: proasta igiena orala, varsta, medicatia, tutunul / fumatul, stresul, imunodeficienta dobandita, afectiunile endocrine dobandite, stresul, unele boli sistemice, varsta, factori genetici.
Share.

6 Comments

 1. Salve, felicitari pentru activitatile cabinetului d.voastra!
  Sunt o colega medic stomatolog in Firenze,unde colaborez cu un medic implantolog specialist dar si autodidact.
  Apelez la gentileta d.voastra de a-mi da citeva informati despre tipurile de implante utilizate in Romania si eventual provenienza lor.Exista implante fabricate si la noi? Cu respect, Teodora

 2. ICHIM SORIN on

  BUNA ZIUA MA NUMESC SORIN .SI VREAU SA VA INTREB : CE TRATAMENT PUTETI SA FACETI IMPOTRIVA PARADONTOZEI..SAU IN CE CONSTA ACEST TRATAMENT?SAU CUM SE FACE.CHIRURGICAL?

 3. buna ziua,vreau sa va intreb in ce consta tratamentul
  impotriva paradontozei ,se face chirurgical?,se poate rezolva intr-o singura sedinta sau in mai multe?
  Multumesc

 4. Buna ziua. As dori sa stiu daca paradontoza este o boala care se poate trata definitv si in ce consta tratamentul. As vrea daca se poate sa fiu programat pentru o consultatie la cabinetul dumneavoastra. Va multumesc.

 5. As vrea sa va intreb daca dupa 3 saptamani dupa implantul de os pot fuma,gingia progresand foarte bine in tot acest timp,copcile fiind si ele scoase. Multumesc anticipat. George

 6. betiv si nesimtit pe deasupra. am asistat la o scena de toata jena la el in clinica, si-a spart oglinda din baie cu sticla de bautura si injura ca la usa cortului in timp ce erau pacienti in receptie. este imposibil asa ceva.

Leave A Reply