Dorința unei tinere de a deveni independentă financiar

0

Mulți oameni spun despre copii „de bani gata” că sunt lipsiți de experiență de viață și că sunt obișnuiți ca totul să li se ofere de-a gata. Aceste vorbe sunt de obicei spuse de către cei a căror situație financiară de acasă nu a fost prea strălucită și au avut mai mereu probleme cu integrarea în societate.

Astăzi, o să vorbim despre Valentina, o tânără care s-a născut într-o familie destul de bogată dar care, spre deosebire de tinerii din situația ei, a preferat să-și ia propria viață în mâini și să-și câștige singură proprii bani, fără să beneficieze de ajutorul familiei.

„Încă de mică m-am simțit discriminată într-un fel. Chiar din clasele mici, copiii vedeau modul în care veneam eu îmbrăcată la școală și toate rechizitele pe care le aveam, și de multe ori chiar râdeau de mine. Cumva, la vârsta aceea fragedă și inocentă, simțeau un oarecare început de invidie și își doreau și ei multe lucruri pe care eu le aveam. Probabil că acesta era principalul motiv pentru care se comportau atât de urât cu mine uneori.

În clasele mai mari, începeam să simt deja cum acest lucru se accentuează. Banii nu-mi aduceau mulți prieteni, așa cum probabil ar crede toată lumea și cum probabil ar fi logic. Abia dacă aveam una sau două fete cu care reușeam să mă înțeleg și care mă apreciau pentru ceea ce eram eu și nu pentru ce aveam.

Când am terminat liceul, am zis că trebuie să pun piciorul în prag. M-am înscris la facultate, am plecat în capitală și am știut că aceea era șansa mea de a schimba ceva. Le-am zis alor mei că nu mai vreau să-mi trimită niciun ban și că o să învăț să mă descurc singură. Firește, la început au râs dar mai apoi și-au dat seama că vorbesc serios când au văzut că nu cheltuiam niciun ban din ce-mi trimiteau ei, ba chiar le-am înapoiat și cardul.

Au început să mă asalteze cu tot felul de mesaje, să-mi spună că nu o să mă descurc, că am nevoie de ajutorul lor, dar eu știam un lucru clar: vreau să-mi iau viața în propriile mâini și să devin independentă financiar!

A fost greu, recunosc, mai ales atunci când ești obișnuit să primești totul de-a gata. Însă lucrurile au devenit mult mai simple atunci când m-am decis să mă apuc de videochat. O colegă îmi recomandase acest job și am fost mai mult decât încântată să aflu că pot câștiga mulți bani de una singură!

La început, părinților nu le-a venit să creadă. Și așa mi-am dat seama cât de puțină încredere aveau în mine și cât de mult mă subestimau. Când au aflat că am reușit să-mi cumpăr și mașină și apartament și în același timp să mă țin și de facultate, au crezut că glumesc! Acum, sunt independentă financiar și sunt mai mult decât mândră de mine că am reușit să ajung la o asemenea performanță. Banii munciți cu mâna ta au o valoare de 10 ori mai mare!”

Share.

Leave A Reply