Cursa de soareci se va juca la Teatrul National din Bucuresti

0

Cursa de soareci se va juca la Teatrul National din Bucuresti luna aceasta. Avanpremiera spectatcolului s-a jucat pe 8 si 9 februarie, iar premiera oficiala este programata pe 15 si 16 februarie 2018, de la ora 19:00, la Sala Studio. Piesa este scrisa de Agatha Christie, dupa un caz real petrecut in 1945, cand un baiat a murit in conditii misterioase dupa ce fusese adoptat de o familie de fermieri din Shropshire, Marea Britanie.

Titlul original este The Mousetrap. Piesa a fost insa jucata prima data in 1952, iar de atunci si pana acum s-a jucat non-stop pe scenele teatrelor britanice. Dupa sase ani de la premiera, batuse deja recordul de cel mai longeviv spectacol din istoria teatrului britanic. Nici o piesa scrisa de Shakespeare nu reusise aceasta performanta. In cele peste sase decenii de la lansare, peste 400 de actori britanici au jucat in aceasta piesa.

Daca piesa s-a jucat in Anglia de peste 27.000 de ori, publicul din Bucuresti o va putea vedea in premiera pe scena Teatrului National in mai putin de o saptamana. Regia ii apartine lui Erwin Simsensohn, care a mai montat aici Memoria apei, de Shelagh Stephenson. Scenografia poarta semnatura Lilianei Cenean, care a realizat un decor superb.

In distributie ii gasim pe Ileana Olteanu, Dragos Stemate / Florin Calbajos, Lari Giorgescu / Petre Ancuta, Simona Bondoc, Tomi Cristin, Ada Gales / Cosmina Olariu, Mihai Calota / Silviu Biris, Gavril Patru / Razvan Oprea.

Decorul, istoria acestei piese, actorii consacrati ai Teatrului National si renumele autoarei sunt cateva din ingredientele care anunta un spectacol ce va incanta publicul si care ar putea ramane in repertoriul teatrului foarte mult timp, poate nu la fel de mult ca in teatrele britanice dar suficient incat sa poata fi vazut de toti cei care doresc sa vada un spectacol plin de mister.

Share.

Leave A Reply