Find us on Google+
Bucharest-guide RSS RSS English
logo bucharest-guide.ro

 

Reteaua de Websites WebluckAcasa  Evenimente   Cum eviti sa fii pacalit de soferul de taxi in Bucuresti

Cum eviti sa fii pacalit de soferul de taxi in Bucuresti

 
Cum eviti sa fii pacalit de soferul de taxi in Bucuresti
Postat la: 23.06.2015  
Rating 0
 

Bucurestiul nu este in mod neaparat cel mai scump oras atunci cand vine vorba de transport persoane, insa este cel mai aglomerat si adesea un adevarat labirint pentru turistii din alte orase sau studentii proaspat mutati in Capitala. Intr-un oras de asemenea dimensiuni apare invariabil o situatie in care o cursa cu taxiul este singura solutie de a ajunge din punctul A in punctul B, iar numarul de soferi cu atestat de taxi care lucreaza pentru una din marile firme de taximetrie din Bucuresti inseamna ca in general un taxi se poate gasi oricand, la orice ora. Problema apare atunci cand soferii unor companii de taxi uita cat de mult au muncit pentru obtinerea unui atestat ARR si se comporta intr-un mod care nu este doar rusinos, ci si ilegal.

Din pacate Bucurestiul se confrunta adesea cu ilegalitati de care se fac vinovate firmele de taxi. Mai mult, companiile care detin monopolul de piata pe acest domeniu fac adesea intelegeri pentru a mentine tarifele ridicate. Spre exemplu, conform unei stiri relatate de ProTv, nu mai putin de 8 firme de taximetrie din Bucuresti au fost amendate cu amenzi totale de peste 500.000 de euro pentru participarea la o intelegere tacita in privinta fixarii tarifelor la inceputul anului 2015. Reporterii ProTv explica:

"Companiile sanctionate, care detineau circa 70 din pata la momentul intelegerii, sunt Pelicanul Grup Taxi, Pelicanul Grup International Filiala Bucuresti, Median Taxi, Meridian Taxi Plus, Autocobalcescu, Confort Taxi, Cristaxi Serviciu si Grup AS 2000 Transcom. Potrivit Consiliului Concurentei, companiile sanctionate s-au inteles sa se alinieze toate unui tarif de transport in regim de taxi."

Mai departe de aranjamentele de acest tip care mentin tarifele ridicate la nivel general, adevarata problema cu care se confrunta bucurestenii dar mai ales turistii din Capitala sunt neregulile comise de fiecare sofer in parte, nereguli ce pot dubla pretul unei curse cu taxiul.

Cum te asiguri ca platesti pretul corect atunci cand folosesti serviciul de transport persoane in regim taxi

Cei care nu detin inca permis de conducere sau prefera sa lase masina acasa atunci cand ies in oras, dar si turistii care ajung in Capitala prin alte metode decat calatorind cu masina personala sunt invariabil pusi in situatia de a apela la serviciile unor detinatori de atestat taxi.

1. Comanda prin telefon este una dintre cele mai sigure modalitati de a evita situatiile in care soferii de taxi incearca sa pacaleasca. Cel mai des devin tinta unor tarife incorecte sau a curselor cu aparatul inchis cei care aleg sa ia taxiul direct de pe strada in loc de a-l comanda telefonic de la compania de taxi. Comanda telefonica inseamna ca dispecerul stie unde se afla taximetristul si ce cursa a preluat, astfel incat plangerile clientilor ajung mai usor unde trebuie in caz de ilegalitati.

2. Verificarea aparatului de taxare la pornire este un alt obicei care ii poate scuti pe cei care apeleaza la serviciile detinatorilor de atestat de taximetrist. Daca aparatul de taxare nu este pornit sau daca afiseaza o suma care nu se aliniaza la tariful obisnuit practicat de companie, se recomanda renuntarea la servicii inainte de pornire.

3. Atentie la tariful afisat pe portiera, soferii anumitor companii de taxi din Bucuresti practica un obicei care nu este in mod neaparat ilegal si care le permite sa pacaleasca persoanele pe care le transporta fara a putea fi trasi la raspundere. Astfel, unii taximetristi practica tarife duble sau chiar triple fata de alti angajati sau colaboratori ai aceleiasi firme, aceste tarife sunt afisate pe portiera astfel incat clientul care nu le observa din prima nu va putea protesta la finalul cursei.

4. Atentie la taxiurile stationate in zona centrala si la aeroport. Cel mai des sunt in pericol de a fi pacaliti de taximetristi turistii care nu cunosc orasul si tinerii care se intorc dupa o seara in oras. Taxiurile care preiau turisti de la aeroport practica din start un tarif mult mai mare decat cele din oras, iar taxiurile care stationeaza noaptea in centrul orasului si in zonele cu baruri si cluburi circula adesea cu aparatul de taxare inchis in ideea ca preiau clienti mai putin vigilenti.

5. Cunoasterea cel putin in teorie a traseului care urmeaza sa fie parcurs cu taxiul este o alta metoda de a evita plata unei sume mult mai mari decat in mod normal. Unii detinatori ai atestatului ARR pentru transport persoane in regim taxi nu se rusineaza sa se comporte de parca au uitat brusc harta orasului pe care il parcurg zi de zi in lung si in lat cu masina. Acesti taximetristi se vor preface ca nu cunosc adresa doar pentru a ocoli si a face kilometri in plus si a castiga ceva mai mult decat ar fi trebuit sa valoreze cursa in mod normal.


Cum eviti sa fii pacalit de soferul de taxi in Bucuresti
Bucharest-Guide.ro
Galerie foto
Recomanda unui prieten
 
STIRI SI EVENIMENTE
Proiectul Clasic e fantastic. Cum sa ințelegem muzica - stagiunea numarul 8
9 programe, sperăm, interesante stau pe lista stagiunii 2017-2018, ce...
Divort in ziua nuntii, in regia lui Cătălin Stelian
O comedie în premieră națională, direct de pe Broadway. ...
alte stiri | alte evenimente
ULTIMELE COMENTARII
Primaria Sectorului 5
Bună ziua Iubiti credinciosi,... citeste tot
Club Revenge
vin la Revenge doar pentru atm... citeste tot
Fly Taxi
Buna as dori o informatie cat ... citeste tot
ABBATE
buna. eu ma tund la Abatte 13 ... citeste tot
Clinica Veterinara Armeneasca
am gasit un motan , este grav ... citeste tot
Carti noi 2017
Bucurestiul, un oras mult mai sigur, de cand este securizat cu sisteme de supraveghere.

Parteneri
Bucharest-Guide
ACASA   BOOKMARK   HARTA SITE   CONTACT
logo bucharest-guide.ro
© Bucharest-Guide.ro 2004-2017