Clasic e fantastic. Cum sa intelegem muzica. Inchidere de stagiune

0

Filarmonica "George Enescu" si Asociatia "Clasic e fantastic" au incheiat stagiunea de concerte 2016-2017 din proiectul Clasic e fantastic. Cum sa intelegem muzica.

 

Aceasta a saptea stagiune a inceput in luna octombrier a anului 2016 cu concertul Orchestre inginerilor “Petru Ghengea” codusa de dirijorul Andrei Iliescu. Au urmat doua spectacole (noiembrie) cu opera Motanul incaltat de Cornel Trailescu, realizate in colaborare cu Universitatea Nationala de muzica Bucuresti. Anul s-a incheiat cu o Lectie de jazz. De iarna oferita de Irina Sirbu Band.

 

Anul 2017 a inceput cu un Concert de concerte sustinut de elevii Colegiului National de Arta “Dinu Lipatti” din Bucuresti, dirijori Nicolae si Andrei Stefan Racu. in februarie 2017, proiectul Clasic e fantastic.Cum sa intelegem muzica i-a avut oaspeti pe membrii corului Preludiu si pe dirijorul Voicu Enacescu, intr-un program dedicate vocii umane. in luna martie 2017, Trio Mozaic si actorii Anca Sigartau, Mihai Bisericanu si Sandu Mihai Gruia au spus Povestea soldatului asa cum a scris-o Igor Strawinski pentru ca in aprilie, Orchestra Colegiului de arta “Dinu Lipatti” din Bucuresti sa revina pe scena Salii Mari a Ateneului Romin intr-un concert intitulat Slagarele muzicii simfonice (1).

 

Stagiunea s-a incheiat in 11 iunie cu un concert-spectacol Clasic e fantastic. Si marii muzicieni au fost copii dedicat copilariei lui George Enescu si realizat de trupa Clasic e fantastic in colaborare cu Teatrul Odeon. Zece dimineti de duminica in care cca. 7000 copii, parinti si bunici au pasit cu emotie in splendida sala a Ateneuluii Roman – de la a carei inaugurare in 2018 vom sarbatorii trecerea a 150 de ani! – , s-au familiarizat cu atmosfera de concert, s-au bucurat de frumusetea muzicii clasice si au invatat sa o inteleaga. Numarul creste considerabil daca ii adaugam si pe cei care s-au aflat in Sala Mare si in Sala Studio a Teatrului Odeon din Bucuresti, unde au loc, cu o medie de opt spectacole pe luna, reprezentatiile de teatru si muzica pentru copii Clasic e fantastic. Copilariile marilor muzicieni. De asemenea, nu trebuie uitati nici spectatorii care au umplut salile la reprezentatiile de turneu ale trupei Clasic e fantastic si ne bucuram mult sa putem spune ca, in aceasta stagiune am jucat cu bucurie la Ploiesti, Brasov, Sibiu, Cluj, Oradea, Timisoara, Piatra Neamt, Tirgu Neamt….

 

Proiectul stagiunii 2017-2018 este gata. Vom incepe in 15 octombrie cu un concert sustinut de Orchestre inginerilor “Petru Ghengea” codusa de dirijorul Andrei Iliescu si intitulat Slagarele muzicii simfonice (2); in noiembrie avem oaspeti, formatia Lupus dacus care va prezenta un program spectaculos de muzica medievala, cu instrumente si costume de epoca; in lunile decembrie 2017 si februarie 2018 elevii Colegiului National de Arta “Dinu Lipatti” din Bucuresti condusi de dirijorii Nicolae si Andrei Stefan Racu vor sustine doua concerte iar cel de al doilea are statut de eveniment special caci va marca implinirea celor 50 de ani de activitate pe care profesorul Nicolae Racu i-a petrecut la pupitrul dirijoral al acestui ansamblu; in ianuarie 2018 pentru concertul Slagarele muzicii de camera (1) vom colabora cu Fundatia “Remember Enescu”; in martie am programat o noua Lectia de jazz cu Irina Sirbu Band; in aprilie am ales sa prezentam o noua poveste, acum Frumoasa din padurea adormita in colaborare cu formatia de suflatori Bucharest Winds; in mai, propunem o Calatorie muzicala in Indonezia si in iunie, copiii se vor putea bucura de spectacolul Rossini si Povestea lui Wilhelm Tell.

 

Share.

Leave A Reply