Ce faci cu animalele atunci cand pleci in vacanta?

0

Din ce in ce mai multi oameni iubesc sa calatoreasca. Cum biletele de avion sunt din ce in ce mai accesibile iar informatiile despre diverse locuri ale lumii sunt si ele mai usor de obtinut, este firesc faptul ca majoritatea oamenilor isi planuiesc mai multe vacante pe an.

Pentru multi, planul unei vacante inseamna mai mult decat rezervarea unei camere de hotel si achizitia unui bilet de avion. O vacanta inseamna si griji in plus legate de plantele din casa si de animalele de companie.

In ceea ce priveste plantele, s-au inventat dispozitive care le pot da apa din cand in cand, in asa fel incat sa fie sanatoase si frumoase la intoarcerea acasa.

Atunci cand vine vorba despre animale insa, lucrurile sunt ceva mai complicate.

Ce optiuni ai atunci cand vrei sa mergi in vacanta si ai animale de companie?

Rude

O prima optiune este sa lasi animalul la rude. Daca este vorba despre rude apropiate, care cunosc foarte bine patrupedul, lucrurile sunt destul de simple. Chiar si asa insa, s-ar putea sa nu fie tocmai un motiv de fericire pentru ruda faptul ca trebuie sa aiba grija de motanul sau de cainele tau. Poti pastra aceasta solutie ca pe una de compromis.

Hoteluri de animale

Hotelurile de animale sunt din ce in ce mai intalnite in marile orase si se dovedesc a fi destul de eficiente. Marele neajuns al lor este faptul ca sunt destul de scumpe. De asemenea, chiar daca exista camere de filmat si metode de supraveghere, nu ai tot timpul garantia faptului ca animalul tau primeste un tratament corect.

Vecini

O alta solutie, pe care o adopta foarte mult, este sa chemi un vecin sa hraneasca animalul din cand in cand. Pentru animal este cea mai neplacuta dintre solutii, pentru ca exista atat riscul ca vecinul sa uite de el, cat si neplacerea de a sta singur in majoritatea timpului.

Transportul animalului in vacanta

Din fericire, in foarte multe tari este acceptat transportul animalelor de companie. Daca alegi sa faci vacanta in Europa, poti sa iti transporti animalul extrem de usor. Evident, trebuie sa urmezi cateva reguli ce tin de sanatatea cainelui sau a pisicii si de deparazitarea lui, insa nu ar trebui sa existe probleme prea mari.

Daca apelezi la o firma de transport animale, cum este Www.transport-caini.ro, lucrurile se simplifica si mai mult, in conditiile in care poti primi sfaturi utile si poti sa eviti costurile uriase de transport cu avionul.

Exista, totusi, tari in care transportul animalelor poate sa impuna reguli in plus. Spre exemplu, va fi mai greu sa duci la bun sfarsit un transport caini Anglia, deoarece englezii sunt ceva mai pretentiosi in ceea ce priveste lucrurile care ajung la ei in tara. In afara Europei lucrurile sunt si mai complicate, iar cheltuielile pot ajunge la valori incredibil de mari.

In definitiv insa, daca iti doresti sa mergi in vacanta cu animalul tau, firmele de transport isi pot face treaba foarte bine si te poti bucura realmente cu toata familia, catel si purcel de vacanta.

Share.

Leave A Reply