Bucuresti, un oras impresionant care merita sa fie vizitat si cunoscut

0

 

Locuitorii capitalei sunt foarte mindri de orasul lor. De ce? Pentru ca aici te simti ca intr-o capitala europeana. in Bucuresti poti vizita numeroase muzee si cele mai frumoase monumente istorice – marturii ale trecutului acestui popor. Muzeul National de Istorie a Rominiei reprezinta o spectaculoasa atractie a orasului pentru turisti si nu numai, si este situat pe vechea mosie a boierilor Balaceni. Colectiile prezinta istoria tarii noastre din cele mai vechi timpuri pina astazi, pe perioade istorice. Acest oras cuprinde de asemenea peste trei sute de biserici, adevarate comori istorice si culturale, in interiorul carora omul se roaga si se regaseste.

Un renumit monument de arta cantacuzina a fost Manastirea Cotroceni, ctitorita de Serban Cantacuzino in anul 1679 si inchinata Muntelui Athos, in locul careia acum se afla Palatul Cotroceni. Alte monumente de arta bucurestene impresionante sunt: Biserica Zlatari (pictata de Gheorghe Tatarescu), Manastirea Stavropoleos (ctitorita in anul 1724 de calugarul grec Ioanichie), Biserica Mavrogheni (dupa numele domnitorului fanariot Nicolae Mavrogheni), Biserica cu Sfinti (pe Calea Mosilor), Biserica Mihai Voda (este ctitoria lui Mihai Viteazul) si altele. O minunata constructie in stil rominesc este Vila Minovici (realizata de arhitectul armean Cristofi Cerchez), in spatele careia se afla Muzeul de Arta Veche Apuseana.

Cea mai veche parte a capitalei este reprezentata de Centrul Vechi: Curtea Domneasca, Hanul lui Manuc, Biserica Curtea Veche (sau Biserica Buna Vestire), Biserica Sfintul Gheorghe Nou, Strada Lipscani, Cafeneaua Veche, ,,Hanul cu TeiË® si alte constructii cu arhitectura variata, dar nu trebuie uitate si strazile Gabroveni, Smirdan, Doamnei, Covaci, Selari, Sepcari, Blanari. Linga Piata Unirii se afla cladirea frumoasa a Bisericii Patriarhiei. in vestul capitalei poti vedea o serie de constructii elegante precum sunt: Opera, Palatul Cotroceni, Leul, Facultatea de Medicina, Facultatea de Drept, dar si Gradina Botanica (are 17 ha, cu numeroase specii de plante si un Muzeu Botanic).

Daca esti un iubitor de natura ai ocazia in partea de nord a Bucurestiului sa te plimbi prin cele mai frumoase spatii verzi din oras, de exemplu prin Parcul Herastrau (care a fost realizat in anul 1936). in apropiere se afla Muzeul Satului – cu impresionante colectii de arta populara, exemple de gospodarii taranesti si porturi nationale. De asemenea padurile si zonele de pe malurile lacurilor din jurul orasului sunt apreciate ca locuri de agrement. Trebuie sa mergi la marele lac Snagov, sau la Caldarusani, Baneasa, Mogosoaia, Fundeni, Floreasca, Tei, Vlasia, Pasarea si Pociovalistea.

Pe Calea Victoriei poti admira cladirea Cercului Militar National (cu expozitii de sculptura si pictura), Biblioteca Universitara – Fundatia Carol I, Ateneul Romin, Muzeul de Istorie Naturala ,,Grigore AntipaË®, Monumentul Aviatorilor. Daca ajungi pe soseaua Kiseleff poti vizita Muzeul Geologic (ce are si expozitia deosebita ,,flori de minaË®) si Muzeul Èšaranului Romin (cladire a arhitectului Ghika Budesti). De asemenea Arcul de Triumf – opera de arta a arhitectului Petre Antonescu – iti va capta cu siguranta atentia. Cind mergi spre Piata Unirii, pe Bulevardul Bratianu poti vedea Turnul Baratiei.

O cladire impresionanta este si Palatul de Justitie (creatia arhitectului A. Ballu), care este pe Calea Rahovei, in apropierea sa aflindu-se si Biserica Domnitei Balasa si statuia ei.

Daca esti petrecaret si iti place viata de noapte, in Bucuresti cu siguranta nu o sa te plictisesti. Aici sunt numeroase cluburi, discoteci, baruri si cafenele. Poti merge la spectacole de teatru, opera, concerte, filme, festivaluri de muzica si diverse evenimente culturale. Tentatii exista si in acest oras, cluburi si localuri de noapte unde se bea si se danseaza, magazine de sexshop, etc. Renumite sunt cluburile din Centrul Vechi al capitalei, unele deschise pina dimineata.

Bucurestiul este orasul care atrage oamenii din toate colturile tarii care vor sa calatoreasca, sa faca o mica vacanta, sau chiar sa-si dezvolte afacerea. Multi vin aici pentru ca sa studieze la universitati, sau pur si simplu sa-si faca cumparaturile in magazinele, mall-urile si centrele comerciale: Bucuresti Mall Vitan, Baneasa Shopping City, AFI Palace Cotroceni, Iris Titan, Grand Arena Berceni, Kika, Mega Mall, Promenada, Sun Plaza, Militari Shopping Center, Cocor Store, Vitantis Center, Veranda Mall. Orasul atrage numerosi turisti in fiecare an, care vin in tara noastra cu avionul, simplu si rapid, datorita Aeroportului International Bucuresti-Otopeni si Aeroportului International Baneasa.

Share.

Leave A Reply