7 cele mai frumoase orase din Europa

0

Europa are unele dintre cele mai spectaculoase si frumoase orase din lume. Cititi despre cateva dintre acestea in cele ce urmeaza:

1. Amsterdam este capitala Olandei si unul dintre cele mai frumoase orase din Europa. Frumusetii strazilor si canalelor sale li se alatura semnificatia culturala, deoarece are unele dintre cele mai importante muzee din lume (Rijksmuseum sau Muzeul Van Gogh). Fara nici un dubiu, Amsterdam este mai mult decat sex si droguri.
2. Viena, capitala Austriei, este locul de nastere al marilor compozitori, precum Strauss, Beethoven sau Mozart, si Cladirile sale impunatoare si palatele somptuoase fac din vizita la Viena o calatorie de neuitat.
Granada nu este doar unul dintre cele mai frumoase orase din Spania, ci si din Europa. Orasul este dominat de frumosul palat Alhambra, cel mai vizitat monument din Spania si una dintre cele 15 minuni ale lumii.
3. Cunoscut sub numele de “Perla Dunarii”, Budapesta este unul dintre cele mai vizitate, admirate si frumoase orase din Europa.
4. Florenta este unul dintre cele mai cunoscute orase la nivel mondial, fiind, de asemenea, capitala regiunii Toscana.  Acest oras nu este doar unul dintre cele mai romantice din lume, ci si unul dintre cele mai frumoase.
5. Edinburgh, faimoasa capitala a Scotiei, are unul dintre cele mai frumoase centre istorice ale lumii. O plimbare prin Royal Mile, nu poate lasa pe nimeni indiferent. Orasul este dominat de impozantul Castel Edinburgh, unul dintre cele mai frumoase si impresionante castele din lume.
6. Istanbul este cel mai mare oras al Turciei. Zonele istorice din Istanbul au fost declarate Patrimoniu Mondial in 1985, datorita monumentelor sale spectaculoase, cum ar fi Hagia Sophia.
7. Roma, capitala Italiei si fosta capitala a Imperiului Roman, este unul dintre cele mai vechi si mai frumoase orase din Europa. Este orasul cu cea mai mare concentratie de bunuri istorice si arhitecturale ale lumii; centrul sau istoric este cea mai inalta expresie a patrimoniului istoric, artistic si cultural al lumii din Europa de Vest.
Share.

Leave A Reply